Αναζητώντας το ιδανικό ακίνητο για αγορά: Τα σημεία στην Αττική που αποτελούν επένδυση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητώντας το ιδανικό ακίνητο για αγορά: Τα σημεία στην Αττική που αποτελούν επένδυση
Το ενδιαφέρον για αγορά επενδυτικού ακινήτου στην Αθήνα έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με όλο και περισσότερους Έλληνες και ξένους να αναζητούν την ιδανική «ευκαιρία». Αξιοποιώντας την μεγάλη βάση δεδομένων της, η «Χρυσή Ευκαιρία» την φέρνει στην οθόνη του υπολογιστή σας με μερικά κλικ.

Τα ακίνητα λειτουργούσαν ανέκαθεν ως τα καλύτερα επενδυτικά οχήματα. Αν και η πανδημία του κορονοϊού είχε βάλει στον πάγο αυτές τις αγορές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πλέον παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από Έλληνες όσο κι από ξένους αγοραστές. Μόνο στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Ευκαιρίας» για παράδειγμα αναζητούν ακίνητα καθημερινά τουλάχιστον 1.500.000 άνθρωποι, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση του κοινού για μια «καλή» αγορά.

Πώς, όμως, μπορεί να βρει κανείς την πραγματική επενδυτική ευκαιρία στην Αθήνα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ο ειδικός αλγόριθμος της «Χρυσής Ευκαιρίας», ο οποίος συλλέγει και διαχειρίζεται δεδομένα για την κτηματομεσιτική αγορά από την πλούσια βάση της, διευκολύνοντας κάθε ενδιαφερόμενο να βασίσει σε αξιόπιστα στοιχεία τις επενδυτικές αποφάσεις του.

Οι περιοχές με τις περισσότερες ευκαιρίες στην Αττική

Αυτά τα ακίνητα-ευκαιρίες φαίνεται πως βρίσκονται σε εφτά συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μοντέλου της «Χρυσής Ευκαιρίας», το οποίο εντοπίζει ακίνητα που πωλούνται σε τουλάχιστον 20% χαμηλότερη τιμή από τη μέση προβλεπόμενη ανά περιοχή και κατηγορία τους. Το σημείο που ξεχωρίζει είναι η Πλατεία Αττικής, όπου βρίσκουμε συνολικά 304 ακίνητα, τα οποία αποτελούν επενδυτική ευκαιρία, ενώ ακολουθούν τα Πατήσια (με 289), η Πλατεία Αμερικής (με 268) και η Καλλιθέα (με 239). Το Return on investment στις παραπάνω περιοχές από 20-35% ανάλογα με την περιοχή, ενώ οι περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες εντοπίζονται στις κατηγορίες ακινήτων με 0-50 και 50-100τ.μ., με έτος κατασκευής 1950-1980 και τιμή έως 85.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον δείχνει ότι σημαντικός αριθμός ευκαιριών σε αυτές τις περιοχές αφορά νεόδμητα διαμερίσματα (έτος κατασκευής 2000-2023). Αυτό είναι πιθανότατα ενδεικτικό της αυξημένης οικοδομικής δραστηριότητας. Την ίδια στιγμή που ευκαιρίες νεόδμητων διαμερισμάτων εντοπίζονται σε Κυψέλη και Νέο Κόσμο, η περιοχή με τις περισσότερες ευκαιρίες σε αυτή την κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητα η Γλυφάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα τα Βριλήσσια, οι ευκαιρίες είναι δυσεύρετες (20), ενώ σε άλλες όπως η Κηφισιά αναπάντεχα ανεβασμένες (95), συνολικά οι δύο αυτές περιοχές δείχνουν να έχουν ένα σημαντικό ποσοστό Return of Investment, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 42%.

Στη Βάρη, οι περισσότερες ευκαιρίες εντοπίζονται στην κατηγορία των ακινήτων 100-1000 τ.μ., με έτος κατασκευής 2000-2023 και τιμή μέχρι 250.000 ευρώ. Από την άλλη, στην Κηφισιά η μεγάλη πλειοψηφία των ευκαιριών αφορά ακίνητα 100-1000 τ.μ., με τιμή έως 250.000 ευρώ, ενώ η ημερομηνία κατασκευής τους ποικίλλει (0- 1980, 1980-2000 και 2000-2023).

Η αγορά ακινήτου δείχνει ανθεκτικότητα, παρά τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού. Μάλιστα, φαίνεται πως όσον αφορά τα οικιστικά ακίνητα, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο τμήμα της αγοράς που συνδέεται με τις επενδύσεις. Έτσι, η κατανόηση των τιμών και τάσεων της αγοράς είναι ουσιαστικής σημασίας, τόσο για επιχειρήσεις ή ιδιώτες με επενδυτικούς σκοπούς όσο για ιδιώτες που προσβλέπουν σε αγορά κατοικίας. Η «Χρυσή Ευκαιρία», λοιπόν, προσφέρει πολύτιμα insights της αγοράς είτε πουλώντας τέτοια δεδομένα σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις είτε μέσω της σελίδας της, «Τιμές και τάσεις της αγοράς ακινήτων», για όλους όσους αναζητούν μια επενδυτική ευκαιρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider