Πληθωρισμός και τζόγος: Σχεδόν 1 στους 2 νέους της Βρετανίας ασχολείται με τα στοιχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληθωρισμός και τζόγος: Σχεδόν 1 στους 2 νέους της Βρετανίας ασχολείται με τα στοιχήματα
Οι περισσότεροι νέοι Βρετανοί τζογάρουν 43 στερλίνες το μήνα, αλλά το 22% ξοδεύει πάνω από 75 στερλίνες μηνιαίως και το 8% πάνω από 100 στερλίνες.

Σημαντική αύξηση των νέων Βρετανών που στρέφονται προς τον τα στοιχηματικά παιγνίδια καταγράφεται στη χώρα, εν μέσω του πληθωρισμού που βρίσκεται σε υψηλά πολλά δεκαετιών και καθώς τα βρετανικά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση του κόστους ζωής.

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Cebr) για την ασφαλιστική LifeSearch, το 46% των Βρετανών κάτω των 35 ετών τζογάρει, με το 30% αυτών να παραδέχονται πως έχουν αυξήσει τα χρήματα που δαπανούν το τελευταίο 12 μηνών.

Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι νέοι Βρετανοί τζογάρουν 43 στερλίνες το μήνα, αλλά το 22% ξοδεύει πάνω από 75 στερλίνες μηνιαίως και το 8% πάνω από 100 στερλίνες κάθε μήνα

Δημογραφικά και «μαγικές λύσεις»

Συνολικά, το 32% όλων των Βρετανών τζογάρει, με 23% εξ αυτών να αναφέρει πως έχει αυξήσει τα χρήματα που δαπανά για πονταρίσματα το τελευταίο 12μηνο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Υπηρεσία Δημόσια Υγείας της Αγγλίας εκτιμά πως το 0,5% του ενήλικου πληθυσμού έχει πρόβλημα με τον τζόγο, το 3,8% τζογάρει με υψηλό ρίσκο ενώ το 7% του πληθυσμού επηρεάζεται αρνητικά από στοιχήματα τρίτων

Σύμφωνα με την έρευνα, μεγαλύτερα πονταρίσματα κάνουν άτομα από νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 100.000 στερλινών και πάνω (το 58%), με το 45% να έχουν αυξήσει τα χρήματα που δαπανούν τον τελευταίο χρόνο.

Τα άτομα από νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.000 έως 30.000 αποτελούν το 32% των τζογαδόρων της χώρας, έχοντας αυξήσει τα χρήματα που δαπανούν κατά 16% τον τελευταίο χρόνο».

Η επικεφαλής της LifeSearch, Ντέπι Κένεντι, ανέφερε πως «βλέπουμε μια πολύ ανησυχητικά τάση, γιατί ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως ο τζόγος είναι μια μαγική λύση, είναι περισσότερο πιθανό να επιβαρύνει την οικονομική τους κατάσταση».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της ασφαλιστικής, το 72% όλων των Βρετανών αναμένουν πως θα έχουν κατά μέσο όρο 3.000 στερλίνες λιγότερες ως οικογενειακό εισόδημα λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Υπενθυμίζεται πως για τον Απρίλιο, μήνα που «έτρεξε» η έρευνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 9% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 1982».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία προς την μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια

Πιο απαισιόδοξος ο ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος - Στο 8,5% ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider