Νεπάλ: Απαγορεύονται οι επενδύσεις σε ξένες χώρες - «Αυστηρή τιμωρία» στους παραβάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεπάλ: Απαγορεύονται οι επενδύσεις σε ξένες χώρες - «Αυστηρή τιμωρία» στους παραβάτες
Οι Νεπαλέζοι πολίτες δεν μπορούν να αγοράζουν γη, κατοικίες, ιδιοκτησία καθώς και να καταθέτουν χρήματα σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό

Η κεντρική τράπεζα του Νεπάλ, ανακοίνωσε πως όλοι οι πολίτες της χώρας απαγορεύεται να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε ξένες χώρες, μετέδωσε το Reuters.

Η Rastra Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή πως οι Νεπαλέζοι πολίτες δεν μπορούν να αγοράζουν γη, κατοικίες, ιδιοκτησία καθώς και να καταθέτουν χρήματα σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο με ειδική άδεια της κεντρικής τράπεζας.

Η Rastra Bank τονίζει προς τους πολίτες πως δεν πρέπει να πραγματοποιούν καμία κίνηση πληρωμών στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι για τους παραβάτες της οδηγίας «θα υπάρξουν αυστηρές δράσεις που θα λαμβάνονται υπό τους ισχύοντες νόμους».

Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο η Rastra Bank ανακοίνωσε την απαγόρευση εισαγωγών οχημάτων και πολυτελών αγαθών στο Νεπάλ, λόγω της χαμηλής ρευστότητας και των χαμηλών αποθεματικών σε ξένο συνάλλαγμα του Νεπάλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider