ΗΠΑ: Οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν υψηλές παρά την κάμψη του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν υψηλές παρά την κάμψη του πληθωρισμού
Με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να συνεχίζεται και μαζί με την ξηρασία και άλλες καιρικά φαινόμενα που απειλούν τις σοδειές παγκοσμίως, η μεταβλητότητα στις αγορές αναμένεται να συνεχιστεί.

Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων πιθανά θα παραμείνουν υψηλές ακόμα και καθώς ο γενικός πληθωρισμός υποχωρεί, ανέφεραν ειδικοί του αγροτοδιατροφικού τομέα στις ΗΠΑ.

Ο Τζόσεφ Γκλάουμπερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του αμερικανικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε σε συζήτηση με δημοσιογράφους την Τετάρτη πως «παρ' όλο που αναμένουμε πως οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από αυτές που ήταν τον Φεβρουαρίου του 2022, θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, σίγουρα πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από το 2020».

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η αύξηση των τιμών σε σιτηρά, λιπάσματα, καύσιμα και άλλα λειτουργικά κόστη που επηρεάζουν το πόσο πληρώνουν οι καταναλωτές για φαγητό έχουν σημειώσει μια μικρή κάμψη. Αλλά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να συνεχίζεται και μαζί με την ξηρασία και άλλες καιρικά φαινόμενα που απειλούν τις σοδειές παγκοσμίως, η μεταβλητότητα στις αγορές αναμένεται να συνεχιστεί.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν παρ' όλο που οι τιμές συνεχίσουν να ανεβαίνουν« ανέφερε ο Νέιθαν Κάουφμαν, ειδικός στην αγροτοδιατροφική οικονομία στο παράρτημα της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο Κάνσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nomura προειδοποιεί για πληθωριστική «βόμβα» 720 δισ. δολαρίων από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider