Σεντένο (ΕΚΤ): Πιθανή η μείωση των επιτοκίων από το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο (ΕΚΤ): Πιθανή η μείωση των επιτοκίων από το 2024
Ο Πορτογάλος τραπεζίτης πρόσθεσε πως η νομισματική πολιτική «έχει φτάσει ήδη στο peak του κύκλου της».

Την αισιοδοξία του για το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει προς το τέλος του κύκλου σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και πως θα μπορέσει να προχωρήσει μειώσεις των επιτοκίων της από το 2024 εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Σεντένο είπε πως η ΕΚΤ «μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του τελικού εύρους» για τα επιτόκια της, προσθέτοντάς ότι τα επιτόκια μπορεί να φτάσουν στο απόγειο τους τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ανάλογα με τις προοπτικές του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ο Πορτογάλος τραπεζίτης πρόσθεσε πως η νομισματική πολιτική «έχει φτάσει ήδη στο peak του κύκλου της», αλλά συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν ακόμα μικρές προσαρμογές, «δείχνοντας» σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας μέσα στο καλοκαίρι.

Ο ίδιος είπε ότι μόλις αυτές οι προσαρμογές ολοκληρωθούν, η πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει «σφιχτή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, «χωρίς αυξήσεις επιτοκίων, τα οποία θα μπορούσαν να μειωθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2024», όπως ανέφερε ο Σεντένο σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νάγκελ: Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Ίσως πλησιάζουμε στο τελικό στάδιο

ΕΚΤ: Νέο σήμα από Λαγκάρντ για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων - «Έχουμε έδαφος να καλύψουμε»

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ πρέπει να κάνει περισσότερα για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider