Ο Κασκάρι της Fed λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «ακόμα πολύ υψηλός»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κασκάρι της Fed λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «ακόμα πολύ υψηλός»
Eάν η κεντρική τράπεζα έχει κάνει αρκετά για να μειώσει τον πληθωρισμό αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι. 

Eάν η κεντρική τράπεζα έχει κάνει αρκετά για να μειώσει τον πληθωρισμό αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι.

«Ο πληθωρισμός πέφτει. Έχουμε σημειώσει πρόοδο και καλή πρόοδο. Νιώθω καλά για αυτό. Αλλά είναι ακόμα πολύ υψηλός», ανέφερε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελεγκτών του APi Group.

«Το ερώτημα που έχω στο μυαλό μου είναι εάν κάναμε αρκετά για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας στο 2% ή πρέπει να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε.

Ο Κασκάρι είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή επιτοκίων της Fed φέτος.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της σημαντικής περαιτέρω κεφαλαιακής ρύθμισης των περιφερειακών τραπεζών. Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με προτάσεις που θέτουν υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισ. δολαρίων, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πάει αρκετά μακριά. Νομίζω ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ήθελα να προχωρήσω περισσότερο».

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία εξετάζει και capital controls, μετά την έκτακτη αύξηση επιτοκίων, για να «μαζέψει» το ρούβλι 

Κίνα: Απρόσμενη μείωση επιτοκίων μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider