Στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών στοχεύει η Ελλάδα

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών στοχεύει η Ελλάδα

H υιοθέτηση μέτρων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία στις θεωρήσεις βίζας, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της υπουργικής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει για σήμερα, Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας στρατηγικής για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν για την Ελλάδα μετά την αρνητική εξέλιξη στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα θα επανεξεταστούν και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Μόσχα αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας αλλά και από μια ενδεχόμενη παράταση των κυρώσεων αυτών.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την ενίσχυση των προξενείων της Ελλάδας στη Ρωσία με πληρέστερη στελέχωση τους, ώστε να εκδίδουν περισσότερες θεωρήσεις ενόψει και της καθιέρωσης της βίζας με τα βιομετρικά στοιχεία, διαδικασία που απαιτεί περισσότερη γραφειοκρατία.

Η ενίσχυση του έργου των προξενικών αρχών αποτελεί προϋπόθεση για να αξιοποιήσει η χώρα μας μία ενδεχόμενη αύξηση του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, μετά την εγκατάλειψη από τους Ρώσους της τουρκικής αγοράς.

Στελέχη της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των θεωρήσεων βίζας.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου 4 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες είχαν σαν προορισμό τους την Τουρκία, ενώ από αυτούς τα 2 εκατομμύρια επισκέπτονται τη χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν πρόσφατα γνωστά, τον Ιούνιο φιλοξενήθηκαν στην Τουρκία 653.000 Ρώσοι, τον Ιούλιο 686.000 και τον Αύγουστο 636.000.

Η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας ενδέχεται αποτελέσει «χρυσή ευκαιρία» για την Ελλάδα - και όπως υποστηρίζουν άνθρωποι της τουριστικής αγοράς - πολλά θα εξαρτηθούν από τις άμεσες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Εξωτερικών στην κατεύθυνση της επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από την έκδοση της νέας βίζας με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider