Βελτιώνεται η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα - Στις εξαγγελίες Τσίπρα η προσοχή

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βελτιώνεται η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα - Στις εξαγγελίες Τσίπρα η προσοχή

Αισθητή αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, γεγονός που αποδίδεται στην υποχώρηση των πιέσεων στις αναδυόμενες οικονομίες και στις προσδοκίες ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα επιδοθεί σε ακροβατισμούς στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα μείνει πιστός στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται σήμερα στο 4,28% από 4,7% πριν δύο ημέρες, ενώ και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,37% από το 3,7% που ήταν την Τετάρτη. Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, υποχωρεί στις 405 μονάδες βάσης σήμερα από 421 μονάδες βάσης πριν από 48 ώρες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν μεγάλη σημασία στις εξαγγελίες και αναφορές που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρούν πως αποκλίσεις από τα όσα έχουν συμφωνηθεί τα τελευταία χρόνια με τους θεσμούς θα οδηγήσουν αυτόματα σε νέα άνοδο του κόστους δανεισμού του Δημοσίου.

Να σημειωθεί πως οι τρέχουσες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν εξυπηρετούν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές, καθώς ο σκοπός μιας εξόδου είναι ο δανεισμός με ευνοϊκό κόστος και η αντικατάσταση ακριβού χρέους με φθηνότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider