Καμία αναφορά στο Eurogroup για την Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καμία αναφορά στο Eurogroup για την Ελλάδα

Καμία ερώτηση για την Ελλάδα δεν έγινε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup σήμερα στη Βιέννη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ ερωτήθηκαν για την Πορτογαλία, την Ιταλία, για την μετεξέλιξη της ΟΝΕ, για τα πρόσφατα τραπεζικά σκάνδαλα στα οποία διαπιστώθηκε τεράστιο ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για τις ισορροπίες δυνάμεων εφόσον τοποθετηθεί Γερμανός επικεφαλής στην Κομισιόν, ωστόσο δεν δέχθηκαν καμία ερώτηση για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν τοποθετήθηκε στο Eurogroup, καθώς η Ελλάδα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλες περιπτώσεις η χώρα μας δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι κατέκλυζαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με ερωτήσεις σχετικές με την Ελλάδα και το πρόγραμμα της.

Πλέον, καθώς η χώρα τελεί σε μεταμνημονιακό καθεστώς, οι συζητήσεις για την ελληνική οικονομία θα επανέρχονται κάθε φορά που οι θεσμοί υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης στο Eurogroup ή εφόσον συντρέχει άλλη ανάγκη. Η επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση του Eurogroup για την Ελλάδα αναμένεται σε 59 ημέρες από σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider