«Σιγή ασυρμάτου» για την Ελλάδα από τον Τόμσεν - Τα μηνύματα στην Ιταλία

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Σιγή ασυρμάτου» για την Ελλάδα από τον Τόμσεν - Τα μηνύματα στην Ιταλία
O Πόουλ Τόμσεν επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στη χώρα μας από το μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας, παρά το γεγονός πως δέχθηκε βροχή ερωτήσεων.

Σιγή ασυρμάτου για την Ελλάδα κράτησε σήμερα από το Μπαλί της Ινδονησίας ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Αν και εν όψει της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ είχαν σταλεί ερωτήσεις στους εκπροσώπους Τύπου του ΔΝΤ για τον Πόουλ Τόμσεν, εκείνος επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στη χώρα μας.

Έτσι αρκέστηκε να κάνει γενικές αναφορές για την αρχιτεκτονική της ζώνης του ευρώ για τις οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας, για το Brexit και τον πόλεμο δασμών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης θέμα για το οποίο είπε πως διαπιστώνεται μειωμένη βούληση για πραγματικές αλλαγές. Είπε δε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος μας ευρείας διεθνούς εμπορικής σύγκρουσης στην οικονομία της ευρωζώνης.

Για την Ιταλία είπε πως η δημοσιονομική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Ρώμη δεν είναι η ενδεδειγμένη. «Η δημοσιονομική χαλάρωση δεν είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ιταλία», σημείωσε. Για το Brexit τόνισε πως σήμερα η Βρετανία έχει δημοσιονομικό μαξιλάρι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό των επιπτώσεων του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider