Στο debate προσβλέπει ο Τσίπρας για να κερδίσει πόντους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο debate προσβλέπει ο Τσίπρας για να κερδίσει πόντους
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ανακριθεί εφ’ όλης της ύλης από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών.

H Νέα Δημοκρατία μπορεί να αρνείται πεισματικά το debate μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών, όμως το Μαξίμου επιλέγει …τηλεοπτικά και σκέφτεται την πραγματοποίηση συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα προς όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ανακριθεί εφ’ όλης της ύλης από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών σε μία συνέντευξη που θα μεταδοθεί διακαναλικά και προφανώς θα είναι και η τελευταία του προτού ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου. Το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου έχουν πειστεί πια πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει το ρίσκο μίας τηλεμαχίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό όμως δεν θα τούς αποτρέψει από το να υπαινίσσονται για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι φοβάται να αντιπαρατεθεί προγραμματικά με τον πρωθυπουργό αλλά και να τον καταγγέλλουν για ανακολουθία και προσχηματικές διαβεβαιώσεις πως «μετά τις ευρωεκλογές θα γίνουν όσα debate θέλετε».

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως στο debate της 1ης Ιουλίου για τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ένας απέναντι σε τέσσερις. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που ενοχλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πιστεύει πως εάν είναι καίριος και πειστικός στις απαντήσεις του μπορεί να κερδίσει πόντους ακόμη κι αν δέχεται πυρά από τέσσερις διαφορετικές πλευρές.

Πάντως και στην τελευταία του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας υπαινίχθηκε ότι καλό θα ήταν να γίνουν πιο ελεύθεροι και ανοιχτοί οι κανόνες των debates ώστε να ενθαρρύνεται ο ζωντανός διάλογος και να αποτρέπονται οι παράλληλοι κουραστικοί μονόλογοι. Ο πρωθυπουργός θα περιοδεύει το Σαββατοκύριακο στην Σύρο αλλά και στην ακριτική Φλώρινα εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ-παρά το Μακεδονικό- συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Στο μεταξύ θα έχει συμμετάσχει στο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες απ’ όπου δεν κρύβει ότι αναμένει όχι μία απλή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και την λήψη σειράς μέτρων που θα λειτουργούν αποτρεπτικά προς την Άγκυρα για περαιτέρω «επιθετικές» ενέργειες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε ο πρωθυπουργός θα μιλήσει εκ νέου γι’ αυτά τα ζητήματα μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους ηγέτες σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά το πέρας της Συνόδου.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί (αποκαλυφθεί) από στιγμή σε στιγμή χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Προβλέπεται συμμετοχή και εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων εξέλιξη που σηματοδοτεί και την διεύρυνση του σχήματος προς τον συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider