Τσίπρας: Οι ενέργειες της Τουρκίας από εδώ και πέρα θα έχουν συνέπειες – Το μήνυμα της Ευρώπης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Οι ενέργειες της Τουρκίας από εδώ και πέρα θα έχουν συνέπειες – Το μήνυμα της Ευρώπης
«Το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Τουρκία είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο, είναι αυστηρό», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυστηρό μήνυμα πως «οι ενέργειες της Τουρκίας από εδώ και πέρα θα έχουν συνέπειες, θα έχουν τίμημα», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Οι ενέργειες της Τουρκίας από εδώ και πέρα θα έχουν συνέπειες. Αυτό είναι το μήνυμα της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως το «μήνυμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Τουρκία είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο, είναι αυστηρό. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων – κυρώσεων – σε βάρος της Τουρκίας».

Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί με το ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω ενδεχόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το ντιμπέιτ, «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με skype απ' τις Βρυξέλλες».

Απέδωσε, δε, ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ και, ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης καθυστέρησης, ανέφερε ότι είναι ζητήματα που θα τα λύσει η διακομματική στο βαθμό που δεν θα μπορεί εκείνος να είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Κληθείς στη συνέχεια να τοποθετηθεί σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην αντιπολίτευση, είπε ότι αν είναι «δραματοποίηση» η συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου και ο συντονισμός των υπουργών, τότε, όπως είπε, θα έπρεπε να θεωρείται δραματοποίηση και ότι το Συμβούλιο Κορυφής συνεδρίασε τόσες ώρες και έβγαλε μια τέτοια ανακοίνωση.

Είπε, επίσης, ότι τον ξεπερνά όταν τίθενται τέτοια θέματα σε πολιτική αντιπαράθεση. Ήταν επιβεβλημένη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και αν δεν γινόταν, τότε θα έπρεπε πράγματι να κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι, σε περίοδο έντονων εξελίξεων στην περιοχή, προτιμά να κάνει τριήμερο αντί να συντονίσει τη δράση της, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων είναι διαρκής και γίνεται θεσμικά από τον ΥΠΕΞ, είπε. Δραματοποίηση θα ήταν αν αντί ο ίδιος να συντονίσει τους υπουργούς, να συντονιστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, και έπαιρνε ο ίδιος τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider