Δημοσκόπηση Pulse: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας - Τα 3 σενάρια (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας - Τα 3 σενάρια (pics)
Προβάδισμα 9 μονάδων συγκεντρώνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ με το σενάριο της αυτοδυναμίας να είναι εφικτό.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 35%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%. Η Χρυσή Αυγή στο 4%, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5%. Στο 3,5% καταγράφεται και η Ελληνική Λύση.

Δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36%, ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4%, ΜεΡΑ25 3,5%, Ελληνική Λύση 3,3%.

Δημοσκόπηση

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 71% διατηρώντας σταθερά το ποσοστό της, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μία μονάδα από προηγούμενη μέτρηση πέφτοντας στο 17%.

Δημοσκόπηση

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί του Αλέξη Τσίπρα με 37% έναντι 28% του δεύτερου.

Δημοσκόπηση

  • Τα τρία σενάρια για τις έδρες

Στην δημοσκόπηση παρουσιάζονται τρία σενάρια για το πώς είναι πιθανόν να κατανεμηθούν οι έδρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και όλα δίνουν αυτοδυναμία στην ΝΔ, δηλαδή είτε εισέλθουν 7 είτε 6 είτε 5 κόμματα στην Βουλή.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει επτακομματική Βουλή και αυτοδυναμία της ΝΔ με 155 έδρες. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 78 έδρες, το ΚΙΝΑΛ με 20 έδρες, το ΚΚΕ με 15 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 12 έδρες. Από 10 έδρες αντίστοιχα λαμβάνουν η Ελληνική Λύση και το Μέρα25.

Έδρες

  • Το δεύτερο σενάριο προβλέπει εξακομματική Βουλή, δηλαδή ότι θα περάσει το όριο του 3% της εισόδου στην Βουλή είτε μόνο η Ελληνική Λύση είτε μόνο το Μέρα25. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ λαμβάνει 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 21 έδρες. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 15 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 12 έδρες. Το έκτο κόμμα θα λάβει 11 έδρες.

Έδρες

  • Στο τρίτο σενάριο η Βουλή θα είναι πεντακομματική, δηλαδή μένουν εκτός Βουλής Ελληνική Λύση και Μέρα25. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα λάβει 164 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 85 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, το ΚΚΕ 16 έδρες και η Χρυσή Αυγή 13 έδρες.

Εδρες


Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider