Μητσοτάκης: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα
«Απόψε, ωστόσο, κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας  τη διαπραγμάτευση του 2015.

Την ανάγκη για μια «καθαρή κυβερνητική λύση» και για «καθαρό πολιτικό ορίζοντα», υπογράμμισε μιλώντας με φόντο την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «η αναγέννηση της Ελλάδας θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αφήνει πλέον πίσω το κακό παρελθόν της και κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν με γνώμονα τον θυμό, την απογοήτευση και την αγανάκτηση.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα!», είπε στην αρχη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα. «Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία!», προσέθεσε. Ανατρέχοντας στις πρώτες μέρες του στην προεδρία της ΝΔ, υπογράμμισε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τον εμπιστεύτηκαν για να ενώσει, να μεγαλώσει και να ανανεώσει τη ΝΔ.

«Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι τήρησε τη Συμφωνία Αλήθειας, για την οποία μίλησε, ενώ γύρισε και κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακούγοντας όλους τους Έλληνες. «Αφουγκράστηκα τον βουβό πόνο τους. Αλλά ένιωσα την ελπίδα ότι μια καλύτερη μέρα μπορεί επιτέλους να ξημερώσει για την πατρίδα μας», είπε.

«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Ζήτησε, δε, δύναμη να υπηρετήσει τη χώρα, να ενώσει τους Έλληνες και να κυβερνήσει αποτελεσματικά. Τόνισε, ακόμα, ότι γι’ αυτόν η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να γίνουν οι ζωές των πολιτών καλύτερες.

Φεύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί

«Απόψε, ωστόσο, κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας τη διαπραγμάτευση του 2015, το δημοψήφισμα, το κόστος 100 δις για την οικονομία, την απλή αναλογική, τις κατασχέσεις, τον Παύλο Πολάκη, τη «φιέστα» για το τέλος του Μνημονίου, αλλά και την «εθνική πληγή» των Πρεσπών. «Και χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη…», είπε. «Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Είπε, όμως, ότι δεν θα αναφερθεί άλλο στο χθες, προσθέτοντας ότι τα λόγια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται «σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Αυτοδύναμη Ελλάδα

Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το δικό του σχέδιο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. «Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές», τόνισε. «Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας», είπε ακόμα και αναφέρθηκε εκ νέου στη μείωση των φόρων, από τον εισαγωγικο φορολογικό συντελεστή, ως τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο επιχειρήσεων.
«Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης», προσέθεσε.

«Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε.

Μίλησε ακόμα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών, αλλά και των πιο αδύναμων, με μέτρα συγκεκριμένης στήριξης, όπως η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αναφέρθηκε και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και στην ανταποδοτική στήριξη των εργαζομένων από τους επιχειρηματίες με τη σειρά τους. Ακόμα, ανέφερε τους στόχους του για αποτελεσματική Υγεία, Παιδεία, αλλά και Ασφάλεια.

«Η πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών, θα ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς», είπε για την Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος και για κατάργηση του ασύλου, αλλά και για ενίσχυση της αστυνόμευσης των πόλεων.

Την Κυριακή όλα από την αρχή

«Βαδίζουμε με αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό όχι στην εξαπάτηση και στην ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του. «Την Κυριακή, ωστόσο, όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Ν.Δ.», προειδοποίησε. «Αν στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάλαμε τη μονογραφή μας για την πολιτική αλλαγή, τώρα πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας», προσέθεσε. «Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις.

Να κλείσουμε την πόρτα σε λαϊκιστές και λαοπλάνους

Κάλεσε τους πολίτες, όμως, να μην ψηφίσουν με γνώμονα τον θυμό, την αγανάκτηση και την απογοήτευση. Άφησε, δε, έμμεσες αιχμές για τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα». «Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν της».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση. Κυβέρνηση της Ν.Δ.», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Την Κυριακή όλοι -και ο καθένας ξεχωριστά- αναμετριόμαστε με το μέλλον. Αλλά και με την ατομική μας ευθύνη», υπογράμμισε. «Η αναγέννηση της Ελλάδας, όμως, θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία», τόνισε. «Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε και πάλι δυνατή εθνική φωνή. Και η Ελλάδα θα γίνει ξανά μία πραγματικά αυτοδύναμη χώρα. Και μαζί, το μπορούμε!», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider