Τσίπρας για αναπτυξιακό: Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για αναπτυξιακό: Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση
«Αφού περάσετε τις φωτογραφίες, μετά κοιτάτε τι θα κάνετε με τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίσε το αναπτυξιακό «Ωραίο μου… πλυντήριο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση».

Περιγράφοντας τον τρόπο, που σύμφωνα με τον ίδιο νομοθετεί η κυβέρνηση, ανέφερε: «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε.

Εκεί έχετε ένα θεματάκι γιατί είναι τόσα τα ρουσφέτια που έχουν συσσωρευτεί στα συρτάρια σας 4,5 χρόνια, που δε ξέρετε ποιόν να πρωτοικανοποιήσετε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες. Σε αυτό δε λέω είστε καλλιτέχνες, δε σας πιάνει κανείς.

Αφού περάσετε τις φωτογραφίες, μετά κοιτάτε τι θα κάνετε με τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ. Εδώ δεν χρειάζεται να κάνετε φωτογραφίες και μετά τροπολογίες. Ο ΣΕΒ σας τα δίνει έτοιμα τα άρθρα και τις αιτιολογικές εκθέσεις. Copy paste».

Ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημειώνοντας «Εδώ ο υπουργός σας, δε ντρέπεται να γίνεται ο επίσημος γελωτοποιός της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Να βγαίνει για τη Novartis σε Ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό και να λέει ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές. Εδώ δε ντράπηκε χθες να βγει και να πει ότι τελικά εμένα εννοούσε και τον Πολάκη.

Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα να τα μαζέψει άρον άρον. Θα ντραπεί τώρα να φέρει αυτές τις κραυγαλέες φωτογραφικές διατάξεις;»

«Μιλούσατε για μετακλητούς και εδώ και 4 μήνες στριμώχνονται»

«Είχατε επί 4 χρόνια το θράσος να μιλάτε εσείς για τους μετακλητούς, εσείς που εδώ και 4 μήνες στριμώχνονται σε πόρτες και παράθυρα για να χωρέσουν στο επιτελικό σας κράτος! Αν τολμούσαμε να φέρουμε εμείς τέτοια τροπολογία στη Βουλή για αυξήσεις σε μετακλητούς θα σηκώνατε και τις πέτρες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σπάσατε κάθε ρεκόρ ευτελισμού»

«Είναι τόσο ακραίο αυτό που επιχειρείτε σήμερα, σε ένα νομοσχέδιο που ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, φωτογραφικές οι περισσότερες τα 234 άρθρα.

Που δε ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει. Σήμερα πρέπει να έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ ευτελισμού της νομοθετικής διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα του νομοσχεδίου είναι τα εξόφθαλμα ρουσφέτια που επιχειρείτε σε συμφέροντα, μεγάλα ή μικρότερα.

Υπάρχει και μια φιλοσοφία ακραία νεοφιλελεύθερη, ακραία αντιλαϊκή και αντεργατική. Που στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί και αντιαναπτυξιακή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider