Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φίλους, γείτονες και συγγενείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε φίλους, γείτονες και συγγενείς
«Δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη η επάνοδος στην κανονικότητα», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχει αυτή τη στιγμή και δεν θα υπάρξει ούτε στο μέλλον πεδίο στο έντυπο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων, που να προβλέπει επίσκεψη στον φίλο, στον γείτονα ή στον συγγενή. Ακολουθούμε μία από τις έξι επιλογές που υπάρχουν στο έντυπο όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε, όπως για παράδειγμα στο φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ», ξεκαθάρισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενόψει Πάσχα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Πέτσας τόνισε πως «μένουμε στο σπίτι αυτές τις ημέρες. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε με τόσο κόπο τις προηγούμενες εβδομάδες για να μπορέσουμε προς το τέλος του Απρίλη να είμαστε σε θέση να δούμε ένα σχέδιο, που θα ξεδιπλωθεί, μιας σταδιακής, μακρόσυρτης επανόδου στην κανονικότητα».

Οι Έλληνες, συνέχισε ο κ. Πέτσας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ανταποκριθεί στα μέτρα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνουν και τώρα, έτσι ώστε να μην πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο. Άρα, μένουμε στο σπίτι μας και θα έχουμε όλο τον χρόνο να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η ευθύνη να κυβερνά κανείς είναι πολύ σημαντική και πρέπει να παίρνει σωστές αποφάσεις ιδίως όταν πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό που κρατάμε είναι την πρωτοβουλία να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εφαρμοστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα περιοριστικά μέτρα. Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, θα προμηθευτούμε αυτό που θέλουμε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τη γειτονιά μας χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας ή αυτούς που μας εξυπηρετούν αυτές τις ημέρες», εξήγησε.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πότε και πώς μπορεί να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, απάντησε ως εξής «έχει δοθεί η κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό προς το Υπουργείο Υγείας -που συγκεντρώνει τις απόψεις όλων των συναρμόδιων Υπουργείων- ώστε να έχουμε μία στρατηγική σταδιακής, μακρόσυρτης εξόδου από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε. Ανέφερε χθες, στην απευθείας επικοινωνία του με τους πολίτες, ότι τομείς όπως το λιανεμπόριο, τα σχολεία, ειδικοί κλάδοι, π.χ. τουρισμός, σταδιακά θα επανέλθουν σε μία κανονικότητα. Όμως, είναι απαραίτητη ανάγκη άνθρωποι οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι, όπως οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, να προστατευθούν για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη η επάνοδος στην κανονικότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider