Ο Δένδιας τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ - Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Δένδιας τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ - Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία
Δένδιας
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, Ντμίτρο Κούλεμπα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες κα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί η στάση της ΕΕ στην κρίση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ο Έλληνας υπουργός το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, Ντμίτρο Κούλεμπα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

«Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ, τα οποία είναι η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη και η Λευκορωσία, η Κλιματική Διπλωματία και η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Yπό το λήμμα "Tρέχουσες Υποθέσεις" αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στο Μάλι.

Οι υπουργοί θα συμμετάσχουν, επίσης, στην άσκηση κυβερνο-ασφάλειας "CYCLES". Η συζήτηση στο ΣΕΥ - σε περιβάλλον προσομοίωσης - αποτελεί το τελευταίο στάδιό της συγκεκριμένης άσκησης.

Τέλος, στο περιθώριο του ΣΕΥ, οι Υυπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντήσουν τους ομόλογούς του από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ)» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας για ουκρανική κρίση: Τεράστιο χάος από μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider