Δένδιας: Ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου
Δένδιας
Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των χωρών.

«Για την Ελλάδα ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των χωρών είναι το ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής της πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Ν. Δένδιας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον: «Μια σημαντική ελληνική μειονότητα, κυρίως γύρω από την περιοχή της Μαριούπολης, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

«Όλες οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες είναι ανοιχτές στην Ουκρανία, τόσο στο Κίεβο όσο και στα προξενεία στην Οδησσό και στη Μαριούπολη», ανέφερε και επισήμανε πως «επιδιώκουμε με αμέριστη προσοχή την ασφάλεια των ανθρώπων μας εκεί».

Συναντήσεις Δένδια με Ευρωπαίους ομολόγους

«Στην ατζέντα η διαμορφούμενη κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική επίθεση» αναφέρει ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο του Συμβουλίου είχε συναντήσεις με ομολόγους του από την Αυστρία, την Εσθονία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και τη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις Βρυξέλλες για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Ν. Δένδιας

gazzetta
gazzetta reader insider insider