Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα «φαβορί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα «φαβορί»
«Αποκαλυπτήρια» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τα δεδομένα για ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 10:30 θα αποκαλυφθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει τα 15 ονόματα που θα το στελεχώσουν, ενώ αναμένεται να υπάρχουν πρόσωπα – έκπληξη, ενώ η παρουσία γυναικών θα είναι αυξημένη, με 3 εκ των οποίων σε εκλόγιμες θέσεις.

Θα πρόκειται για πρόσωπα χαμηλού προφίλ με δράση στο αντικείμενο τους, επιλογές ωστόσο υψηλού συμβολισμού, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία των νέων, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στη νέα γενιά με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που βασικό άξονα έχει τις πολιτικές στήριξης των νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, για μία εκλόγιμη θέση - στις πρώτες 3 - και με στόχο να εκπέμψει την προσήλωση του Πρωθυπουργού στην ισότητα και την κοινωνική πολιτική, ακούγεται έντονα η κα. Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Είναι η ιδρύτρια του project «Υπέροχες Γυναίκες» με χιλιάδες «followers». Μια γυναικεία κοινότητα που λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με στόχο να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Σε εκλόγιμη θέση και μάλιστα από τις πρώτες θα τοποθετηθεί η σημερινή Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία έχει διατελέσει και εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Στην πρώτη δυνητικά εκλόγιμη 6άδα της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα ανακοινωθεί επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, θα καταλάβει την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων. Και ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, αναμένεται να έχει θέση. Τέλος, ένα πρόσωπο που οργάνωσε το κόμμα σε δύσκολα χρόνια – κοινής αποδοχής –ο Αντώνης Σγαρδέλης θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σήμερα εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή».

Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να αφορά τη σειρά που θα λάβουν στο Επικρατείας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, όλα δείχνουν ότι στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνονται οι:

  • Όθων Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
  • Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
  • Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Ελενα Ακρίτα, δημοσιογράφος
  • Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πρώην αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.
  • Αλέκος Φλαμπουράρης, πρώην υπουργός

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψάχνουν τους νεοδημοκράτες στο Επικρατείας της ΝΔ, Εμφάνιση Μανιάτη στο πλευρό Ανδρουλάκη, Ο Τάσος γέμισε το Δημαρχείο

Κλείνει η ψαλίδα στον οδικό τουρισμό το 2023 - Πού κινήθηκαν αφίξεις κι έσοδα τους πρώτους μήνες του έτους

Τα «όπλα» που επιστρατεύουν οι τουριστικές περιοχές για να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση

gazzetta
gazzetta reader insider insider