Μητσοτάκης: Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία αλλάζει την Πελοπόννησο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία αλλάζει την Πελοπόννησο
«Μια σπουδαία μέρα για την Πελοπόννησο με ένα έργο που αλλάζει τη ζωή των πολιτών» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός.

«Μια σπουδαία μέρα για την Πελοπόννησο με ένα έργο που αλλάζει τη ζωή των πολιτών» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη το απόγευμα στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, την πιο σύγχρονη της χώρας, και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τις δυνατότητές της.

«Είναι πράγματι, πιστεύω, μια σπουδαία μέρα για την Πελοπόννησο, με ένα έργο το οποίο κυριολεκτικά αλλάζει τη ζωή της. Οι άθλιες χωματερές, οι όγκοι σκουπιδιών οι οποίοι απειλούσαν τη δημόσια υγεία, αλλοιώνοντας τη μοναδική φύση αυτού του τόπου, γίνονται πλέον παρελθόν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο, παράλληλα ανακουφίζει τη χώρα και τους φορολογούμενους από τα συνεχή πρόστιμα της ΕΕ.

«Αυτή η μονάδα δεν απαλλάσσει απλά την Περιφέρεια από τον βραχνά της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ταυτόχρονα ανακουφίζει και φορολογούμενους από βάρη εκατομμυρίων ευρώ, που συνεπάγονταν -θέλω να θυμίσω- τα συνεχή πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει καθαρή, φθηνή ενέργεια, δημιουργώντας και νέες αγορές ταυτόχρονα για ανακυκλώσιμα υλικά, για δευτερογενές καύσιμο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε με έμφαση ότι στην πλήρη λειτουργία του το έργο αυτό θα τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια που θα ισοδυναμεί με τις ανάγκες 6.000 νοικοκυριών: τη διπλάσια ενέργεια από αυτή που ουσιαστικά το έργο καταναλώνει.

«Ουσιαστικά κάνουμε πράξη αυτό το οποίο έχουμε πει πολλές φορές, ότι τα απορρίμματα μπορούν να είναι πλούτος, επιστρέφοντας ουσιαστικά αυτή την υπεραπόδοση της μονάδας στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, μειώνοντας το τέλος αποκομιδής, ενώ ταυτόχρονα βέβαια εκπέμπονται 24.000 τόνοι λιγότεροι διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός όσον αφορά στον «πράσινο» αντίκτυπο του έργου.

«Την αναβάθμιση της καθημερινότητας θα πλαισιώνει παράλληλα και η αναβάθμιση της οικονομικής ζωής. Όπως ειπώθηκε, πρόσθετες οικονομικές δραστηριότητες, περισσότερες εξαγωγές, πολλές νέες θέσεις εργασίας», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οκτακόσιες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πάνω από 200 για τη λειτουργία του εργοστασίου και των μονάδων. Είναι δουλειές σε βάθος χρόνου που ενεργοποιούν και παράλληλες δραστηριότητες, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΠΑ: Κάτω από τη βάση μια στις δύο επιχειρήσεις στις ψηφιακές δράσεις – Ποια προγράμματα έρχονται

ΚΕΠΕ: Σε οριακή πτώση ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider