Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε απέναντί μας μία επιθεώρηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε απέναντί μας μία επιθεώρηση
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε το απόγευμα της Παρασκευής τους ισχυρισμούς του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε πριν τις εκλογές του 2019 στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο στην κυβέρνηση της ΝΔ. 

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε το απόγευμα της Παρασκευής τους ισχυρισμούς του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε πριν τις εκλογές του 2019 στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως ανέφερε «Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή… Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη» ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις νεότερες διαρροές της Κουμουνδούρου σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη βοήθεια και για οικογενειακά του ζητήματα.

Ανάφερε πως «δεν είναι παραποίηση της αλήθειας, είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, της αλαζονείας, της οποιαδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής». Kατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του επί του θέματος, λέγοντας πως «βγάζει μία δεύτερη διαρροή, η οποία περιέχει στοιχεία μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα και ατεκμηρίωτα πράγματα που έχουν να κάνουν με οικογενειακούς λόγους, σε ένα non paper, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κυρίου Διαματάρη, η οποία έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον Εθνικό Κήρυκα με ξεκάθαρο τρόπο».

Για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά νομοσχέδια που έρχονται το επόμενο διάστημα, «για τα κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, τις παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, την παρέμβαση για την επαγγελματική εκπαίδευση, την επιστολική ψήφο και μια σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις, που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανέφερε πως «κατηγορούμαστε, λοιπόν, από κάποιους και από την αντιπολίτευση για υπαναχώρηση στο θέμα αυτό. Κατ’ αρχάς να πάρουμε τα πράγματα λίγο με τη σειρά για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Τι είπε ο Πρωθυπουργός; Ότι μέσα στην τετραετία θα έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Είμαστε πριν το πρώτο τέταρτο της τετραετίας. Είμαστε στο πρώτο εξάμηνο της τετραετίας. Έρχεται λοιπόν ο Πρωθυπουργός και λέει κάτι, που για μένα είναι η ουσία του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό το οποίο παρεξήγησε ο κ.Κασελάκης, δεν είχε ακούσει ποτέ την φράση με το κάρο και το άλογο, εν πάσει περιπτώσει, πάμε στα σοβαρά. Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε, να λύσουμε, να κάνουμε έντονη ίσως αντιπαράθεση, αλλά και αναλυτική επεξήγηση, γιατί είναι ένα θέμα δικαιωμάτων, δεν είναι ένα θέμα μαύρο, άσπρο, να καταλάβουν οι πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε. Γιατί έχω δει στον δημόσιο διάλογο να γίνεται ερώτηση για την υιοθεσία, ενός παιδιού που υπάρχει και η απάντηση να αφορά την παρένθετη μητέρα. Άσχετο το έναν από το άλλο. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει αυτό το Νομοθέτημα και είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Είναι σημαντικό λοιπόν να εξηγήσουμε στον κόσμο και θα το κάνουμε και θέλω να γίνει σαφές θα το κάνουμε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε άμεσα την εκκίνηση μιας διαδικασίας ενημέρωσης, συζήτησης, και σε επίπεδο κομμάτων, προφανώς πολιτικού διαλόγου και σε επίπεδο διαλόγου με την κοινωνία. Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία, και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρέπει να ενημερωθούν όλοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο και κυρίως είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει μία διάκριση ως προς τα δικαιώματα τους. Είναι πολύ σημαντικό για κάποια παιδιά, τα οποία μπορεί να χάσουν τον έναν από τους γονείς τους και να πάνε σε ένα Ίδρυμα και να μείνουν στον αέρα πραγματικά. Είναι ένα θέμα δικαιωμάτων λοιπόν, ευαίσθητο, το οποίο για μένα δεν πρέπει να πολώνει, ούτε να διχάζει. Πρέπει να εξηγηθεί. Και αφού εξηγηθεί, σε όλους μας, και από όλους μας που έχουμε την ευθύνη, στην συνέχεια, προφανώς, θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα».

Για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Τέλος για την επίσκεψη Μπλίνκεν ανέφερε πως είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας και η οποία «σηματοδοτεί για ακόμα μία φορά, τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα». Όπως τόνισε «οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο και προφανώς και όλα τα υπόλοιπα τα οποίο θα έχει μέσα η ατζέντα. Είναι καλύτερο, επειδή είναι ζητήματα καίριας σημασίας να μην προτρέχουμε, σίγουρα θα γίνουν ανακοινώσεις. Οι διπλωματικές και οι στενές σχέσεις που έχουμε με τις ΗΠΑ, οι αμυντικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ δεν ετεροκαθορίζονται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider