Κάμερον: Το Ισραήλ μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάμερον: Το Ισραήλ μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα
Την ανησυχία του ότι το Ισραήλ μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα εξέφρασε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο τόνισε πως οι συμβουλες που έχει λάβει μέχρι στιγμής είναι ότι το Ισραήλ τηρεί το διεθνές δίκαιο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του ότι το Ισραήλ ενδέχεται να έχει προβεί σε ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσαν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

«Με ρωτάτε αν ανησυχώ ότι το Ισραήλ έχει προβεί σε ενέργειες που ενδέχεται να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, επειδή συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν βομβαρδιστεί ή οτιδήποτε άλλο; Ναι, φυσικά», δήλωσε ο Κάμερον καθώς δεχόταν ερωτήσεις από μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ωστόσο τόνισε ότι οι συμβουλές που έχει λάβει μέχρι στιγμής από το επιτελείο του είναι ότι το Ισραήλ τηρεί το διεθνές δίκαιο, όμως υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Η Βρετανία έχει υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά το Λονδίνο έχει επίσης καλέσει τον ισραηλινό στρατό να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στη στρατιωτική του επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει ερημώσει μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δεν απάντησε ευθέως σε βουλευτές - μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, για το αν έχει λάβει νομικές συμβουλές ότι το Ισραήλ μπορεί να έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, αλλά είπε ότι ορισμένα περιστατικά έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξαν παραβιάσεις.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποδομές: Η ατζέντα του 2024 για έργα - ορόσημα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

Νέο «κανόνι» από γερμανικό κολοσσό - Αίτηση πτώχευσης από την Galeria των 15.000 εργαζομένων

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 5,64 δισ. ευρώ το 11μηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider