NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές - Διαψεύδει ο Λ. Οίκος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές - Διαψεύδει ο Λ. Οίκος
Το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρουν οι New York Times. Ειδικότερα, ο Μπάιντεν ανέφερε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι γνωρίζει ότι μπορεί να μην μπορέσει να διασώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι ικανός για την προεδρία μετά την καταστροφική επίδοση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ακόμη στον πολιτικό σύμμαχό του πως επί του παρόντος παραμένει δεσμευμένος στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Μεταξύ αυτών είναι και μια συνέντευξη την Παρασκευή με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC News αλλά και οι προεκλογικές ομιλίες στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Όπως αναφέρουν οι NYT είναι η πρώτη ένδειξη πως ο Μπάιντεν σταθμίζει πολύ σοβαρά εάν μπορεί πραγματικά να ανακάμψει μετά την καταστροφική εμφάνισή του στην τηλεμαχία, που δεν αναζωπύρωσε απλά τις συζητήσεις για την πνευματική του διαύγεια, αλλά πυροδότησε ένα πρωτοφανές εσωτερικό μέτωπο στους Δημοκρατικούς για την άμεση αντικατάστασή του.

«Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο φορές παρόμοια εμφάνιση, η κατάσταση θα είναι διαφορετική» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η οποία τον χαρακτήρισε πρόσωπο «κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει εν μέσω του γενικευμένου πανικού στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου των New York Times, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αντριου Μπέιτς, το χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές». Πρόκειται πάντως για το πρώτο δημοσίευμα που γίνεται λόγος πως ο Αμερικανός πρόεδρος προβληματίζεται για το αν μπορεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ.

Ακόμα ένας κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος επίσης μίλησε για την κατάσταση υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει «πλήρη επίγνωση της πολιτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει». Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχόλιο επί του δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider