Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα ποιες ειδικότητες τους ενδιαφέρουν, από τις επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πρόσληψη του επιστημόνων που μετανάστευσαν.

Στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει αναρτηθεί η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στη δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!», που προσβλέπει στον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό, με μηνιαίες αποδοχές έως 3.000 ευρώ.

Στην πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα καταγράφονται οι ανοικτές θέσεις που υπάρχουν στις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό καθώς και οι ειδικότητες που χρειάζονται, έτσι ώστε όσοι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή ευκαιρία για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να γνωρίζουν αν υπάρχει ζήτηση στον κλάδο τους.

Η καταγραφή και η χαρτογράφηση των ειδικοτήτων/επαγγελμάτων από τη πλευρά των επιχειρήσεων θα συμβάλει στην οριστικοποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της δράσης «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Από το Brain Drain στο Brain Gain: Η συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας», ο κ. Αγραπιδάς ανακοίνωσε πως σε δύο μήνες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα και θα «τρέξει» ενημερωτική καμπάνια στους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα ποιες ειδικότητες τους ενδιαφέρουν από τις επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πρόσληψη του επιστημόνων που μετανάστευσαν.

REBRAIN GREECE CoLab

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας REBRAIN GREECE CoLab θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακού μητρώου καταγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ θα ενσωματωθούν δεδομένα καταγραφής των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως το πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού 500 Ελλήνων του εξωτερικού υψηλής ειδίκευσης και επιστημονικής εμπειρίας, ηλικίας 28-40 ετών με την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδότησης τους (70%) και με ελάχιστη μηνιαία αμοιβή 3.000 ευρώ με την υποχρέωση να εργαστούν για άλλους 12 μήνες στην επιχείρηση.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα, το υπουργείο θα «τρέξει» πιο εξειδικευμένη δράση που αφορά σε ειδικότητες high skills, προκειμένου να προσελκύσει στην χώρα ας υψηλόβαθμα στελέχη που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΒ συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, ιδρυτικό μέλος του Brain Regain, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), κ. Σ. Σταματίου, καθώς και εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών Regeneration και Γέφυρες Γνώσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider