Δύο διαγωνισμοί για άμεση πρόσληψη 1.200 ιδιωτών στην ΕΛ.ΑΣ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο διαγωνισμοί για άμεση πρόσληψη 1.200 ιδιωτών στην ΕΛ.ΑΣ
Δύο διαγωνισμούς για άμεση πρόσληψη 1.200 ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) ως Συνοριακών Φυλάκων, προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία.

Δύο διαγωνισμούς για άμεση πρόσληψη 1.200 ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) ως Συνοριακών Φυλάκων, προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά 800 Συνοριακούς Φύλακες ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και προσλαμβάνονται με σχέση δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία.

Μετά τη συμπλήρωση πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί/ές από τα αρμόδια συμβούλια.

Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου που προκηρύχθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, καθορίζεται ως εξής:
- Π.Ε. Λέσβου: 240 θέσεις.
- Π.Ε. Σάμου: 180 θέσεις.
- Π.Ε. Χίου: 160 θέσεις.
- Π.Ε. Κω: 100 θέσεις.
- Νήσος Λέρος: 80 θέσεις.
- Νήσος Σύμη: 20 θέσεις.
- Νήσος Κάλυμνος: 10 θέσεις.
- Νήσος Μεγίστη: 10 θέσεις.

Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων των υποψηφίων περιλαμβάνει υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις, καθώς και αθλητικές δοκιμασίες.

Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείων, ύψους 1,70μ. τουλάχιστον και ηλικίας έως 28 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 213 1520169.

Αιτήσεις για 400 μόνιμους συνοριοφύλακες

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 400 μόνιμων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα διατεθούν -κατά κύριο λόγο- για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. πριμοδοτεί την εντοπιότητα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες υπάγεται η 4η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Άλλα κριτήρια που παίζουν ρόλο στην διαδικασία επιλογής τους είναι:

- ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β’κύκλου), ή ΕΠΑΛ
- οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός, ή υπηρεσία ως ΕΠ.ΟΠ. ή στις ειδικές δυνάμεις, ή στην Προεδρική Φρουρά, ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης
- η γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γερμανικής, Γαλλικής, Ιταλικής)
- το πτυχίο Δημοσίου ΙΕΚ Ειδικότητας “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας»
- η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή (Γ’, Δ’ ΕΒ’, ΕΓ’, ή ΕΔ’) , μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου
- αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος
- η πολυτεκνική, τριτεκνική ιδιότητα ή τα ανήλικα τέκνα

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider