Από σήμερα η προκαταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από σήμερα η προκαταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες
Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr έως και την περασμένη Κυριακή 12 Απριλίου, θα πληρωθούν σήμερα και την Μ. Παρασκευή.

Σήμερα και αύριο θα καταβληθεί η προκαταβολή ύψους 400 ευρώ του επιδόματος τηλεκατάρτισης στους πρώτους 17.728 επιστήμονες που ενεργοποίησαν το voucher έως τις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε και καθορίζει τις διαδικασίες για την πληρωμή του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες, προβλέπονται τα εξής:

- οι επιταγές κατάρτισης που ενεργοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr έως και την περασμένη Κυριακή 12/4/2020, θα πληρωθούν σήμερα και την Μ. Παρασκευή 17/4/2020

- οι επιταγές κατάρτισης που ενεργοποιήθηκαν ή ενεργοποιηθούν μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr από την περασμένη Δευτέρα 13/4/2020 έως και σήμερα Μ. Πέμπτη 16/4/2020, θα πληρωθούν από 24 έως και 27/4/2020

- οι επιταγές κατάρτισης που θα ενεργοποιηθούν μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr από 17/4/2020 έως 25/4/2020, θα πληρωθούν από 4 έως την 7/5/2020.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, καταβάλλεται η δεύτερη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 200 ευρώ, από 15 έως 19 Μαΐου για τους ωφελούμενους που αναρτήθηκαν τα απαιτούμενα αποδεικτικά υλοποίησης φυσικού αντικειμένου από τον πάροχο κατάρτισης μεταξύ 4/5/2020 και 10/5/2020.

Για τους υπόλοιπους, οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως την 18/6/2020.

Το επίδομα θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως δικαιούχος. Το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

Οι αλλαγές στις προθεσμίες των αιτήσεων

Στο μεταξύ, τροποποιήθηκαν οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημονικών κλάδων.

Ειδικότερα, η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων που ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 θα λήξει τελικά έξι ημέρες αργότερα, δηλαδή την Τετάρτη 22 Απριλίου και όχι την Πέμπτη 16 Απριλίου.

Παράλληλα η δεύτερη φάση που αφορά την επιλογή παρόχου της κατάρτισης θα λήξει το Σάββατο 25 Απριλίου και όχι τη Δευτέρα 20 Απριλίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Έτσι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ξεκινά το αργότερο στις 25 Απριλίου αντί για 20 Απριλίου, με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και τις 31 Μαΐου.

Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου.

Επίσης οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών (3) ημερών από την προηγούμενη εξέταση.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας, δηλαδή το αργότερο έως τις 25 Απριλίου.

Έτσι οι επιστημονικοί κλάδοι θα πρέπει μέχρι τις 22 Απριλίου να συμπληρώσουν και να υποβάλουν οι ίδιοι σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής».

Σημειώνεται ότι η «Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης να συμπληρώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Ακόμη, να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμούν μεταξύ των 10 προτεινόμενων αντικειμένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider