Rise to the Challenge: Γιατί ο κλάδος των μπαταριών λιθίου προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rise to the Challenge: Γιατί ο κλάδος των μπαταριών λιθίου προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας
H Sunlight Group ξεκινάει το ταξίδι στην τεχνολογία λιθίου μέσα από τον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge.

H Sunlight Group ξεκινάει το ταξίδι στην τεχνολογία λιθίου μέσα από τον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge.

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ευκαιρίες καριέρας ξεπετάγονται σε τομείς που έχουν σχέση με αυτή. Επαγγέλματα, τα οποία στο παρελθόν δεν υπήρχαν καν, σήμερα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, προσφέροντας στους νέους εξαιρετικές προοπτικές για μια σπουδαία καριέρα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η τεχνολογία μπαταριών λιθίου και οι εφαρμογές για αποθήκευση ενέργειας. Έτσι, η Sunlight Group επενδύοντας για ακόμη μια χρονιά στους νέους και νέες απόφοιτους μηχανικούς με όρεξη και όνειρα, τους καλεί να πάρουν μέρος στον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge.

Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και 30 χρόνια εμπειρίας. Είναι η μοναδική εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία λιθίου, ενώ ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων.

Τι είναι το πρόγραμμα Rise to the Challenge

Για τους νέους μηχανικούς στην Ελλάδα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εκπαιδευτούν, αλλά και να εργαστούν σε μια κορυφαία εταιρεία. Στον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge, η Sunlight Group θα προσφέρει 12 μήνες έμμισθης εκπαίδευσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ξάνθη, και συγκεκριμένα στην πιλοτική γραμμή παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου της εταιρείας – την πρώτη του είδους της στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις ελάχιστες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στα συν είναι η παροχή ελκυστικού πακέτου αποδοχών, αλλά και επιπλέον υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους που θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του Rise to the Challenge ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο κύκλο του προγράμματος δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 50 πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων – Χημικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, Μηχανικοί Παραγωγής, κοκ. Έπειτα από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των συνεντεύξεων, επιλέχθηκαν δέκα άτομα και ξεκίνησαν επισήμως το ταξίδι τους στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021.

Οι συμμετέχοντες στον 2ο κύκλο του Rise to the Challenge θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στην πράξη τις τεχνικές και δημιουργικές τους δεξιότητες, συμβάλλοντας σε απαιτητικά έργα, αλλά και να συνεργαστούν με κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο – όσες και όσους δηλαδή απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα της Sunlight Group.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση για κάθε νέο που θέλει να μπει στον κόσμο των μπαταριών και να εξερευνήσει έναν επαγγελματικό κλάδο με εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας. Και μάλιστα μέσα σε μια εταιρεία που διαθέτει περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις σε 12 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία, ενώ επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Sunlight Group απασχολεί περισσότερους από 200 επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα της και σε εκείνα των θυγατρικών της εταιρειών – μηχανικούς και άλλους ειδικούς που εργάζονται στην ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

Τι περιμένεις; Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider