Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)

Αποστολή στο Βερολίνο

Το επόμενο ορόσημο στην ποιότητα της εικόνας, τη νέα τηλεόραση με ανάλυση 8K παρουσίασε η Samsung στην τεχνολογική έκθεση του Βερολίνου, IFA 2018.

Η Q900R QLED 8K, που παρουσιάστηκε στην IFA 2018, υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία των οθονών με την τεχνολογία 8K AI Upscaling.

Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στις μεγάλες οθόνες η τηλεόραση θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη οθονών (65”, 75”, 82” and 85”) και θα διαθέτει διάφορα 8K-ready χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της Real 8K ανάλυσης, του Q HDR 8K και του επεξεργαστή Quantum 8K, που έχουν δημιουργηθεί για να φέρουν στη ζωή πραγματική 8Κ ποιότητα εικόνας.

Η Real 8K ανάλυση μπορεί να παράγει μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας 4,000 nit – ένα πρότυπο που πληρούν τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο. Το Q HDR 8K υπό το πρότυπο HDR10+ προσφέρει τις απαραίτητες εκφράσεις χρωμάτων για ρεαλιστικές, ζωντανές εικόνες, ακριβώς όπως τις είχε κατά νου ο δημιουργός.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συσκευή είναι εμπλουτισμένη και με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης - AI Upscaling της σειράς Q900R που αναπτύχθηκε από τη Samsung για να βελτιώνει την ποιότητα τόσο της εικόνας όσο και του ήχου – ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής.

Πέρα από την ρεαλιστική απεικόνιση της 8K η εταιρεία παρουσίασε επίσης την The Wall, την οθόνη τελευταίας τεχνολογίας Micro LED σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού. Πλήρως εξοπλισμένη με αυτόφωτη τεχνολογία προβολής και αρθρωτό σχεδιασμό, η οθόνη The Wall μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα την ενσωματώνουν στο χώρο τους.

Στο χώρο των τηλεοράσεων παρουσίασε κι ένα ακόμα μοντέλο 49 ιντσών στη σειρά The Frame, προσθέτοντας τη λειτουργία της εύκολης ανακάλυψης, δηλαδή την πρόσβαση σε έργα τέχνης που είναι οργανωμένα με ειδικό τρόπο, ώστε να προβάλλονται στην οθόνη, χωρίς να είναι αναγκαία η αναζήτηση μέσα από χιλιάδες επιλογές. Στόχος φυσικά είναι η τηλεόραση να ενσωματώνεται στο χώρο όταν είναι κλειστή, σχεδόν δηλαδή τη μισή μέρα. Η νέα τηλεόραση της σειράς περιλαμβάνει και την εφαρμογή The Frame’s Art Store η οποία συνεχίζει να διευρύνεται, με περισσότερα από 850 έργα τέχνης από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους οργανισμούς τέχνης στον κόσμο, όπως το Berlin State Museum, το Victoria & Albert Museum και την Tate.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) βέβαια ήταν κυρίαρχη σε όλες τις συσκευες του οικοσύστηματος που παρουσιάσε η εταιρεία, τονίζοντας ότι στο μέλλον όλο και περισσότερες συσκευές του σπιτιού θα γίνονται «εξυπνες» και θα μαθαίνουν τους χρήστες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Η σύγχρονη καθημερινότητα άλλωστε, όπως επισήμαναν τα στελέχη της εταιρείας, στρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο προς πιο δυναμικές τεχνολογίες, περιμένοντας από αυτές να παίξουν πολλαπλούς ρόλους στην οικιακή ζωή. Αυτή η τάση αναδιαμορφωνει το σπίτι και κάνει την κουζίνα το κεντρικό σημείο του σπιτιού και τις συσκευές, έξυπνους προσωπικούς βοηθούς.

Αυτή ακριβώς την εμπειρία συνδεδεμένης καθημερινότητας υπόσχεται να προσφέρει και το ψυγείο Family Hub που παρουσίασε η Samsung.

Το νέο ψυγείο διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής ως πίνακα ελέγχου, από την οποία μπορεί να ελέγξει κάνεις εύκολα τις συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών τρίτων.

Με το Bixby και το Voice ID, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν στιγμιαία τις εξατομικευμένες πληροφορίες που έχουν ανάγκη, ενώ η λειτουργία Family Hub’s Meal Planner βοηθάει τους καταναλωτές να οργανώσουν τα γεύματά τους, με προτάσεις συνταγών που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Μιλώντας για συσκευές η κορεάτικη εταιρεία μας σύστησε και το πλυντήριο Quick Drive, το οποίο μπορεί να πλύνει τα ρούχα στο μισό χρόνο, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην απόδοση της πλύσης. Πρόσθετα, το σύστημα φροντίδας πλύσης Q–rator με τεχνολογία ΑΙ λειτουργεί σαν ένας εξατομικευμένος και ευφυής βοηθός, ενώ η λειτουργία Laundry Planner ελαχιστοποιεί τον χρόνο που ξοδεύεται στο πλύσιμο των ρούχων, επιτρέποντας στους χρήστες να αρχίζουν και να σταματούν την πλύση σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Όπως ανέφερε η εταιρεία έχει καινοτομησει αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα και επενδύει κατά κύριο λόγο σε αυτόν. Να υπενθυμίζουμε ότι μόνο τους τελευταίους μήνες ανακοίνωσε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα νέα AI ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 1.000 αναγνωρισμένοι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης θα δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως έως το 2020, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ανθρωποκεντρική τεχνολογία ΑΙ, που συνεχώς μαθαίνει και βελτιώνει τις ζωές των χρηστών με έναν ακόμα πιο έξυπνο, χρήσιμο και προσωποιημένο τρόπο.

Σε αυτο στάθηκε και κατά την ομιλία του και ο κ. Κιμ, Πρόεδρος και CEO του τμήματος Consumer Electronics της Samsung. «Η Samsung βρίσκεται στη μοναδική θέση να προσφέρει στους καταναλωτές μία πλήρη γκάμα πρωτοποριακών AI και IoT προϊόντων και υπηρεσιών, που βασίζονται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο των τηλεοράσεων, οθονών, προϊόντων ήχου, οικιακών συσκευών και φυσικά κινητών τηλεφώνων. Επιδίωξη μας είναι διαμορφώσουμε μία νέα εποχή «δικτυωμένου» τρόπου ζωής, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας αλληλοεπιδρούν άψογα μεταξύ τους για να κάνουμε τις ζωές των καταναλωτών μας πιο πλούσιες, έξυπνες και με περισσότερη ψυχαγωγία».

Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)
Tηλεόραση QLED 8K παρουσίασε η Samsung (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider