Μείωση της τιμής των καλοκαιρινών ναύλων προβλέπει η Ryanair

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μείωση της τιμής των καλοκαιρινών ναύλων προβλέπει η Ryanair
Τα κέρδη της low cost αεροπορικής μειώθηκαν κατά 21% το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Mείωση των τιμών των εισιτηρίων κατά 6% αναμένει η Ryanair, όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, αναφέροντας σαν αιτίες τον πόλεμο τιμών στη Γερμανία αλλά και το Brexit, η ανασφάλεια του οποίου έχει περιορίσει τις μετακινήσεις των βρετανών τουριστών.

Η μείωση αυτή, όπως σημειώνει η low cost αεροπορική, γίνεται αισθητή στα αποτελέσματα του 'α τριμήνου, αλλά δεν αναμένεται να μεταβάλει τα κέρδη στο σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης low cost αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης έχουν χάσει τη μισή τους αξία μέσα σε δύο χρόνια, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με την υπερπροσφορά στην Ευρώπη, τα πλάνα της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αλλά και την καθυστέρηση στις παραδόσεις των Boeing 737 Max. Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στο μήνα η αεροπορική εταιρεία είχε μειώσει τις αναπτυξιακές προβλέψεις για το επόμενο έτος εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραδόσεις των Boeing 737 Max που έχει προκύψει μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ryanair, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 21% το α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 243 εκατ. ευρώ, έναντι των 309 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όντας μάλιστα υψηλότερα από τα 232 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι ναύλοι κατά το πρώτο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, ενώ παρόμοια πτώση αναμένεται και το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Για το σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, η Ryanair επανέλαβε την πρόβλεψή της για κέρδη μεταξύ 750 εκατ. και 950 εκατ. ευρώ, έναντι των 832 εκατ. ευρώ που προβλέπουν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider