Ο Φούχτελ στηρίζει την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Φούχτελ στηρίζει την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού

Στις ευκαιρίες που ανοίγονται για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αναφέρθηκε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς Χοακίμ Φούχτελ, από τη Δράμα όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να εγκαινιάσει την έναρξη λειτουργίας ενός γραφείου παροχής υπηρεσιών αναφορικά με τα δικαιώματα των επαναπατρισθέντων από τη Γερμανία Ελλήνων, στην καταβολή των συντάξεών τους.

Το γραφείο λειτουργεί σε χώρο που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εντός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, που επί σειρά ετών εργάζονταν στη Γερμανία και πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ο Γερμανός αξιωματούχος επισκέφθηκε και τον οικισμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται έξω από την πόλη της Δράμας, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο αυτός λειτουργεί και τις πολύ καλής ποιότητας παροχές που προσφέρονται σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή του λόγου του, είπε πως η εικόνα που συνάντησε είναι άριστη και τιμάει όσους συνέβαλαν σε αυτήν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Δράμας, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον οργανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας German Doctors, σύμφωνο συνεργασίας, για την διάθεση ποσού 300.000 ευρώ για την ετήσια κάλυψη τετράωρης απασχόλησης γιατρών της Δράμας, όλων των ειδικοτήτων, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες του καταυλισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider