Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες

Φόβους πως ο απολογισμός της ζημιάς από το μπλακ άουτ είναι μεγάλος εκφράζουν φορείς της Ύδρας που παραμένει στο σκοτάδι για πάνω από 30 ώρες.

Όπως αναφέρουν στο Reader.gr τουριστικοί φορείς του νησιού, μετά από περίπου 30 ώρες χωρίς νερό και ρεύμα «πολλοί τουρίστες έχουν ήδη αναχωρήσει από την Ύδρα ενώ ένα δεύτερο μεγάλο κύμα περιμένει να φύγει με το σημερινό μεσημεριανό δρομολόγιο».

Το μπλακ άουτ στο νησί σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και εξαιτίας αυτού πέρα από το ρεύμα δεν υπάρχει ούτε νερό καθώς καθώς η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα και τα αποθέματα που υπήρχαν έχουν ήδη καταναλωθεί.

Σύμφωνα με την κ. Κλαδάκη Μαρία, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, η ζημιά δεν μπορεί να ετκιμηθεί ακόμα αλλά είναι σίγουρα μεγάλη και το χειρότερο είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την αποκατάσταση της βλάβης».

«Από χθες δεν έχουμε καταφέρει να συνομιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο από τον ΔΕΔΔΗΕ. Η αρχική ενημέρωση, όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Ύδρας ήταν ότι η βλάβη είναι προσωρινή. Αυτό είπαμε με την σειρά μας στους πελάτες μας και πολλοί εξ αυτών έφυγαν το απόγευμα εκνευρισμένοι αφού θεώρησαν πως τους κοροϊδεύουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τo ποσοστό των τουριστών που έχουν αναχωρήσει και αυτών που έχουν προχωρήσει σε ακύρωση της κράτησης, οπως καταλαβαίνετε χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει πρόσβαση στα συστήματα κρατήσεων. Αλλά έχει φύγει κόσμος και φεύγει κι άλλος».

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εκεί, όπως επισημαίνει η κ. Κλαδάκη στο Reader.gr. «Δεν είναι μόνο οι τουρίστες που φεύγουν, μετά από τόσες ώρες χωρίς ρεύμα έχουν χαλάσει κι όλα τα τρόφιμα που είχαμε στα ψυγεία, και στα καταλύματα και στα μαγαζιά εστίασης».

«Σε ενημέρωση που είχαμε από τον δήμαρχο η προσωρινή λύση είναι δύο γεννήτριες που μεταφέρονται με πλωτό σκάφος στο νησί. Αυτές υπολογίζεται να φτάσουν σήμερα το μέσημερι κατά τις 14:00. Εφόσον όμως τα αίτια της βλάβης δεν έχουν βρεθεί , δεν υπάρχει και χρονοδιάγραμμα οριστικής αποκατάστασης της, οπότε κι εμείς με την σειρά μας δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα στους πελάτες μας» συμπληρώνει.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με την οποία «οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά, ολοκληρώνονται». Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση σε διάστημα περίπου δυο ωρών το πλοίο θα καταφθάσει στο νησί και σε ακόμα δύο ώρες από την άφιξη του θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού». Στο γιατί οι ενέργειες αυτές δεν έγιναν νωρίτερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο τις πρωινές ώρες». Ωστόσο «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης και ο διαχειριστής ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών».

Η συγγνώμη βέβαια δεν είναι αρκετή για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του νησιού. Μάλιστα η κα Κλαδάκη διευκρινίζει πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων και σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού, σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νησί έχει κηρυχθεί από τις 03:00 τα ξημερώματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από εισήγηση της περιφέρειας Αττικής. «Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Από πλευράς του ο ΔΕΔΔΗΕ σε αρχική ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού. «Ο ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας. Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους» κατέληξε η ανακοίνωση.

Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες
Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες
Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες
Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες
Τουριστικοί φορείς Ύδρας: Το μπλακ άουτ «διώχνει» τους τουρίστες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider