Καρκίνος του μαστού: Τα συμπτώματα, οι εξετάσεις και η θεραπεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καρκίνος του μαστού: Τα συμπτώματα, οι εξετάσεις και η θεραπεία
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μπορεί να φανεί σωτήρια, μιας και οι πιθανότητες ίασης της νόσου είναι εξαιρετικά υψηλές.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Μόνο στην Ελλάδα, 1 στις 9 γυναίκες θα έρθει αντιμέτωπη με τη νόσο, κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ ετησίως τα περιστατικά διαγνώσεων ανέρχονται στα 4.500, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε χρόνο περίπου 200.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού και 90.000 πεθαίνουν.

Ο Οκτώβριος, που έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, είναι εδώ να μας υπενθυμίσει, ξανά, το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να είναι σωτήρια, αφού στις περιπτώσεις που η νόσος δεν έχει προχωρήσει σε άλλα όργανα, οι πιθανότητες ίασης είναι εξαιρετικά υψηλές. Μπορεί να μην είναι στο χέρι μας να τον αντιμετωπίσουμε, είναι στο χέρι μας όμως να τον προλάβουμε.

Kρίνοντας από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, δυστυχώς η Ελλάδα ανήκει στις χώρες όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται σε προχωρημένο στάδιο.Τούτου λεχθέντος, στο 50% των ασθενών όπου η διάγνωση δεν είναι έγκαιρη και ο καρκίνος του μαστού έχει προχωρήσει σε άλλα όργανα και ο μέσος χρόνος επιβίωσης είναι από 18 έως 30 μήνες. Οι πιο συχνές μεταστάσεις που είναι και δύσκολα διαχειρίσιμες αφορούν το ήπαρ, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η παιδική παχυσαρκία επηρεάζει πάνω από 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα

Κλινικές μελέτες: Έρχονται Αυτοτελή Τμήματα σε 65 νοσοκομεία του ΕΣΥ - Πώς θα λειτουργούν

Ορμονική αντισύλληψη: Πότε αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider