Χρηματιστήριο: Τα θετικά νέα έφεραν αγοραστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Τα θετικά νέα έφεραν αγοραστές
Οι τραπεζικοί τίτλοι συνεχίζουν να τροφοδοτούν την άνοδο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη.

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τραπεζικούς τίτλους να συνεχίζουν να τροφοδοτούν την άνοδο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 749,40 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 59,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 29,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 442 χιλ. τεμάχια.

Η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ προς το Eurogroup, δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επανέλθει στις αγορές ομολόγων τους επόμενους μήνες, με στόχο να αποπληρώσει πρόωρα κάποια από τα υψηλότοκα δάνεια του ΔΝΤ, αλλά και η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στήριξαν το κλίμα.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,65% και η απόδοση του πενταετούς τίτλου υποχώρησε στο 2,5%.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,86 ευρώ με άνοδο 5,89%.Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,3620 ευρώ με άνοδο 4,77%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,44 ευρώ με άνοδο 3,67%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7375 ευρώ με απώλειες 0,07%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές στέκονται στο γεγονός πως ο τραπεζικός δείκτης διέσπασε την αντίσταση των 605 μονάδων, κάτι που όπως αναφέρουν βοηθά το Χρηματιστήριο στην προσπάθεια ανάκτησης των 800 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider