«Χαιρετίζει» την απόφαση του Eurogroup το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαιρετίζει» την απόφαση του Eurogroup το Χρηματιστήριο
Τα θετικά νέα από το άτυπο Eurogroup στο Βουκουρέστι τροφοδοτούν την επενδυτική ψυχολογία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Παρασκευή.

Με θετικό πρόσημο κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα θετικά νέα για την έγκριση της εκταμίευσης των 970 εκατ. ευρώ από το Eurogroup να τροφοδοτούν την επενδυτική ψυχολογία.

Λίγα λεπτά πριν τις 12:00, o Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 749,14 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,67%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 26 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Το Eurogroup ενέκρινε την επιστροφή 640 εκατ. ευρώ που απορρέουν από την κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες της Eυρωζώνης (στο πλαίσιο του προγράμματος για τις αγορές τίτλων και της συμφωνίας για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία) και την ελάφρυνση χρέους 330 εκατ. ευρώ, δια μέσου της μηδενικής προσαύξησης του επιτοκίου για ορισμένες δόσεις των δανείων που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ(+2,04%), της Alpha Bank(+1,30%) και της Eurobank(+1,10%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,84%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: J&P 'Αβαξ+5,56% και Ιντρακόμ+4,62%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) -9,88% και Audiovisual-6,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider