Βαριές απώλειες στη Wall Street, μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες στη Wall Street, μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου
Επανέρχεται η τιμή του πετρελαίου σε φυσιολογικά επίπεδα ξεπερνώτνας τα αρνητικά χαμηλά.

Βαριές απώλειες καταγράφουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι δείκτες της Wall Street, καθώς η «βουτιά» στην τιμή του αμερικανικού αργού έρχεται να προστεθεί στις ήδη αρνητικές οικονομικές προοπτικές λόγω κορονοϊού.

Η τιμή συμβολαίου του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Μάιο έπεσε στα –37,63 το βαρέλι στη Νέα Υόρκη ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έχουν μειωθεί περισσότερο από 50% από τις αρχές του έτους εξαιτίας πολέμου τιμών Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας και της κατακόρυφης μείωσης της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αγορά έχει «πλημμυρίσει» με πετρέλαιο το οποίο παραμένει στα αζήτητα. Οι αναλυτές της Rystad εκτιμούν ότι στον κόσμο υπάρχουν αποθηκευμένα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού ενώ περίπου 1,4 δισεκατομμύρια βαρέλια βρίσκονται σε βυτιοφόρα στη θάλασσα. Θεωρητικά, θα χρειαστούν εννέα μήνες για να εξαντληθεί η αποθηκευτική ικανότητα στον κόσμο, αλλά οι περιορισμοί σε πολλές εγκαταστάσεις θα μειώσουν αυτό το παράθυρο σε λίγους μόνο μήνες.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολισθαίνει 2,53% στις 23.062 μονάδες, κατά 2,19% καταγράφει πτώση ο S&P 500 στις 2.761 μονάδες, ενώ απώλειες 1,87% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.399 μονάδες.

Η τιμή του WTI ενισχύεται από τα αρνητικά επίπεδα σπάζοντας το φράγμα του 0. Λίγο μετά τις 16:30 η τιμή συμβουλαίου Μαϊού είναι στα 2,36 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 106,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider