Χρηματιστήριο: Με στόχο τη διατήρηση των 960 και το βλέμμα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Με στόχο τη διατήρηση των 960 και το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα δώσει τον τόνο στις αγορές. Ήπιες κινήσεις στο ΧΑ.

Ημέρα πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα κρίνει ευρύτερα την πορεία των αγορών με το ΧΑ να έχει ως πρώτο στόχο να διατηρηθεί πάνω από τις 955 - 960 μονάδες - κίνηση που θα κρίνει η πορεία της Wall Street.

Ωστόσο, η υπεραπόδοση αρκετών μετοχών όπως της Πειραιώς (κέρδη άνω του 9% χθες) θα φέρει μια κατοχύρωση κερδών. Παράλληλα, χωρίς αλλαγές ολοκληρώθηκε η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI για τον δείκτη MSCI Greece Standard.

Να σημειωθεί πως υψηλές πιθανότητες για ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI Greece Standard, διατηρεί η Morgan Stanley, όπως και για τη διαγραφή της Jumbo, προς το εξαμηνιαίο rebalancing το Μάιο.

Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 980 μονάδες. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (εκτ: 7,3%) θα δώσει τον τόνο στις αγορές, όπως σημειώνει και η Merit.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί ήπια κατά 0,22% στις 957,95 μονάδες με τον τζίρο στα 3,9 εκατ. ευρώ, σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω πακέτων.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ παρότι δε πέρασε από χθες στο δείκτη MSCI συνεχίζει ανοδικά στο 0,36% και στα 3,619 ευρώ. Profit taking στους άλλους τρεις τίτλους με τη Πειραιώς στο -1,33% και στα 1,638 ευρώ, την Alpha Bank κατά -1,16% στα 1,4035 ευρώ και τη Eurobank στο -0,50% στα 1,1025 ευρώ. Οι τράπεζες δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης για να αναρριχηθούν μετέπειτα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Θετικές κινήσεις σε ΟΤΕ που φτάνει στα 17,80 ευρώ αλλά και σε Jumbo, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ.

Υποχωρεί εκ νέου η μετοχή της Ελλάκτωρ με απώλειες 1,36% στα 1,23 ευρώ ενώ ήπιες μεταβολές καταγράφεται σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Viohalco.

Ισχυρό profit taking για την ΕΕΕ στο -1,44% που ουσιαστικά τραβά την αγορά προς τα κάτω, χάνοντας και η ίδια εκ νέου τα 30 ευρώ.

Αντιθέτως Aegean (σκαρφαλώνει σε νέα πολυετή υψηλά), ΕΛΠΕ και Elvalhalcor καταγράφουν κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider