Σε υψηλά 13 μηνών ο χρυσός με «καύσιμα» από την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 13 μηνών ο χρυσός με «καύσιμα» από την Ουκρανία
Στο ανώτερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού.

Στο ανώτερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο αναδεικνύεται σε κορυφαία επενδυτική επιλογή, την στιγμή που η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη «μυρίζει μπαρούτι», με τις αγορές να ακολουθούν κατά πόδας τις εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 1.910,4 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,2% ή 3 δολαρίων/ουγγιά. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση του μετάλλου από τις 7 Ιανουαρίου 2021, όπως σημειώνει το FactSet.

«Ο χρυσός -όπως και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα- συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων με επίκεντρο την Ευρώπη αλλά και εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων», τόνισε ο αναλυτής Fawad Razaqzada της ThinkMarkets, σημειώνοντας πως «η πορεία του χρυσού είναι αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που ακολουθούν τα διεθνή χρηματιστήρια».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 24,55 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1%, ενώ απώλειες 0,6% σημείωσε ο χαλκός Μαρτίου, που έκλεισε στα 4,48 δολάρια/ λίβρα.

Στον αντίποδα, η πλατίνα Απρίλίου κατέγραψε κέρδη 0,5% στα 1.091,7 δολάρια/ουγγιά, ενώ ισχυρή άνοδο 2,9% σημείωσε το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου που διαμορφώθηκε στα 2.440,6 δολάρα/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider