Σε υψηλά 13 μηνών ο χρυσός - Μία «ανάσα» από τα 1.950 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 13 μηνών ο χρυσός - Μία «ανάσα» από τα 1.950 δολάρια
Η κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία ωθεί τους επενδυτές στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή δημιουργεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές, ωθώντας τους στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη 2,3% ή 43,1 δολαρίων/ουγγιά και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 1.943,8 δολαρίων/ουγγιά.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τις αρχές Ιανουαρίου του 2021, όταν η πανδημία «σάρωνε» τα μεγαλύτερα τμήματα του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 5,3%, κυρίως εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων και της εκτόξευσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε υψηλά τεσσάρων δεκαετιών.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με ισχυρά κέρδη 4,8% ή 1,18 δολαρίων/ουγγιά και διαμορφώθηκε στα 25,54 δολάρια/ουγγιά, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επίδοσή του από τον περασμένο Αύγουστο.

Παρόμοια εικόνα και για τον χαλκό, με τα συμβόλαια Μαΐου να διαμορφώνονται στα 4,59 δολάρια/λίβρα με κέρδη 3,2%, ενώ η πλατίνα Απριλίου κατέγραψε κέρδη 1,3% στα 1.051,9 δολάρια/ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.537,8 δολάρια/ουγγιά, με κέρδη της τάξης του 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider