Κέρδη 1,6% για τον Nasdaq - Ανέκαμψε από το χαμηλότερο επίπεδο του 2022 ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 1,6% για τον Nasdaq - Ανέκαμψε από το χαμηλότερο επίπεδο του 2022 ο S&P 500
Τόσο ο S&P 500, όσο και ο Nasdaq Composite, ενδοσυνεδριακά άγγιξαν νέο χαμηλό για το 2022.

Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν την Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street, βρίσκοντας τελικά κατεύθυνση, μετά από μία συνεδρίαση με πολλές διακυμάνσεις. Ενδοσυνεδριακά, τόσο ο S&P 500, όσο και ο Nasdaq Composite άγγιξαν νέο χαμηλό για το 2022.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,26% ή 84,29 μονάδες, στις 33.061 μονάδες. Ο S&P 500 είχε άνοδο 0,57% ή 23,45 μονάδες στις 4.155 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,63% ή 201,38 μονάδες στις 12.536 μονάδες.

Η Αpple και η Amazon έκλεισαν με άνοδο κάτω του 1%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά.

Οι μετοχές στον κλάδο των ημιαγωγών και της ενέργειας ήταν οι «δυνατές» παρουσίες της Δευτέρας. Η Intel και η Chevron είχαν άνοδο 3,1% και 2%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων πιθανότατα είχαν τη δική τους συνεισφορά στις σημερινές διακυμάνσεις, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανέβηκε πάνω από 3% για πρώτη φορά από το 2018.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της, Τζερόμ Πάουελ. Εκεί η Fed προβλέπεται πως θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης. Οι αγορές αναμένουν σημάδια για τις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με το ενδεχόμενο μεγαλύτερων αυξήσεων των επιτοκίων της εντός του 2022 καθώς και τις προβλέψεις της τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ δείχνουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να δοκιμάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους στη χώρα, ενώ παραμένει η ανησυχία για τις περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στα commodities, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 2,5%, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 9 Μαρτίου, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κινήθηκαν ανοδικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider