Η ισχυροποίηση του δολαρίου βάζει «αναχώματα» στον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ισχυροποίηση του δολαρίου βάζει «αναχώματα» στον χρυσό
Η προσοχή πλέον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη, με τις ανησυχίες να «δείχνουν» προς κορύφωση του πληθωρισμού.

Σε πτώση βρέθηκαν οι τιμές του χρυσού στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης την Δευτέρα, σημειώνοντας την χειρότερη διαπραγμάτευση μίας εβδομάδας, εν μέσω ενός νέου selloff στη Wall Street, και ενώ οι επενδυτές προτίμησαν άλλα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία αντί του χρυσού, όπως το δολάριο, καθώς η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών.

Ενώ ο χρυσός υποχωρεί 2,8% τον Μάιο μέχρι στιγμής, το δολάριο σημειώνει άνοδο 6,7% τον μήνα έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με την FactSet. Και τα δύο assets θεωρήθηκαν ασφαλή «καταφύγια» σε προηγούμενες ασταθείς αγορές, αλλά ένα ισχυρό δολάριο μπορεί να κάνει τα εμπορεύματα που συναλλάσσονται στο αμερικανικό νόμισμα πιο ακριβά για τους επενδυτές σε άλλα νομίσματα.

«Το δολάριο αποδεικνύεται το asset "ασφαλές καταφύγιο" επιλογής σε μια στιγμή συνεχών πτώσεων στην αγορά μετοχών στον απόηχο της προβολής της Fed για αυξήσεις των επιτοκίων και τώρα των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας λόγω του εξελισσόμενου lockdown», όπως δήλωσε στο Marketwatch ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ της Kinesis Money.

Επιπλέον, η πτώση στην αγορά των μετοχών συνεχίστηκε στην αρχή ακόμα μιας ταραχώδους εβδομάδας. Η προσοχή πλέον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη, με τις ανησυχίες να «δείχνουν» προς κορύφωση του πληθωρισμού.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έχασε 1,3%, ή περίπου 24 δολάρια, για να διαμορφωθεί στα 1.858,60 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση για το πιο ενεργό συμβόλαιο σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με την FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου έχασε 2,5% στα 21,820 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη απέσπασε ο χρυσός εν μέσω κατρακύλας άλλων assets

O χρυσός στην πρώτη του μηνιαία πτώση εντός του 2022 για τον Απρίλιο

Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών ο χρυσός - Κάτω από τα 1.900 δολάρια, με απώλειες 2%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider