Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες
Προσπάθεια διαφοροποίησης της ελληνικής αγοράς από την πτώση των ευρωπαϊκών ταμπλό.

Θετικό «γύρισμα» σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τρίτη, με την αγορά να αφήνει πίσω της τις μικρές απώλειες που σημείωνε νωρίτερα και να προσπαθήσει να «χτίσει» αποστάσεις από τις 790 μονάδες.

Το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών έρχεται κόντρα στην πτώση που σημειώνεται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς παραμένουν οι φόβοι για την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο ύφεσης καλά κρατούν στην Ευρώπη, εν μέσω της διακοπής στην παροχή φυσικού αερίου από την Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream. Παράλληλα, η προσοχή εστιάζεται και στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, που ανακοινώνονται την Τετάρτη και τα οποία θα δώσουν σημάδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έφτασε σε ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,42% στις 792,87 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 16,37 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει χαμηλόσ τις 783,52 μονάδες και υψηλό στις 794,33 μονάδες.

Ο Large Cap κερδίζει 0,60% στις 7.898,97 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 0,47% στις 1.291,57 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται 1,95% στις 471,221 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 3,38% σημειώνει η Εθνική Τράπεζα, κέρδη 2,95% η Alpha Bank ενώ η ΔΕΗ ισχυροποιείται 2,18%.

Αντίθετα, πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider