Wall Street: Εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη - «Κλείσιμο» στο κόκκινο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη - «Κλείσιμο» στο κόκκινο
Δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τις αρχικά φιλότιμες προσπάθειες.

Δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τις αρχικά φιλότιμες προσπάθειες, οι οποίες εξανεμίστηκαν τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης με τους δείκτες να παίρνουν την κατιούσα, καθώς η διεθνής οικονομική συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την ύφεση «προ των πυλών» προκαταβάλει τους επενδυτές για μια «δύσκολη» περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ με ανυπομονησία αναμένονται και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, οι επενδυτές παρουσιάζουν σημάδια ξεφορτώματος παραδοσιακά «επικίνδυνων» περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι οι μετοχές, και «στροφής» σε πιο «ασφαλή καταφύγια» όπως είναι το δολάριο και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 7 μονάδες βάσης στο 2,92%. Από την άλλη, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ που κατρακυλάει, φτάνοντας μέσα στην ημέρα σε ισοτιμία 1 προς 1 για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,62% στις 30.981 μονάδες, ο ευρύς S&P 500 έχασε 0,92% στις 3.818 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,95% στις 11.264 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα τα έσοδα της PepsiCo για το β' τρίμηνο του 2022, με τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρά σε αναθεώρηση των στόχων της για τη χρήση του οικονομικού έτους. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,43 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,30 δισ. δολαρίων ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021. Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 20,23 δισ. δολάρια έναντι 19,51 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Από την άλλη, η Peloton ανακοίνωσε πως θα αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες το σύνολο της κατασκευής και μεταποίησης του εξοπλισμού εκγύμνασης που παράγει η εταιρεία, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η Peloton προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στη διοίκηση της, με περικοπές 2.800 θέσεων εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους της τάξης των 800 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Εμπορεύματα

Χαμηλότερα έκλεισαν οι τιμές του χρυσού για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τρίτη, παραμένοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε περισσότερους από εννέα μήνες, καθώς το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε να αισθάνεται την πίεση από το ισχυρό δολάριο. Έτσι ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 6,90 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.724,80 δολάρια η ουγγιά αφού άγγιξε χαμηλό στα 1.721,60 δολάρια. Το κλείσιμο συνιστά και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα της FactSet. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 17 σεντς, ή 0,9%, στα 18,958 δολάρια η ουγγιά - το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούλιο του 2020.

Απότομη υποχώρηση σημείωσαν την Τρίτη και οι τιμές του πετρελαίου με το brent να καταλήγει κάτω από τα 100 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, καθώς κλυδωνίζονται από το ισχυρό δολάριο και τις συνεχείς ανησυχίες για τα lockdown στην Κίνα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της ζήτησης ενέργειας. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 8,25 δολάρια ή 7,9%, στα 95,84 δολάρια το βαρέλι, που είναι και η χαμηλότερη διαμόρφωση τιμής σε κλείσιμο από τις 11 Απριλίου. Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 7,61 δολάρια ή 7,1%, στα 99,49 δολάρια το βαρέλι με τις τιμές να κλείνουν επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Απώλειες με μεγάλο «βαρίδι» την τεχνολογία - «Βούλιαξε» 11% η Twitter

Χωρίς κατεύθυνση το κλείσιμο της Wall Street - 5η ημέρα ανόδου για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider