Μετριάζονται οι απώλειες στην Wall Street - Ανακάμπτει ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετριάζονται οι απώλειες στην Wall Street - Ανακάμπτει ο Nasdaq
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones, με την προσοχή στην αύξηση των επιτοκίων.

Τελευταία ενημέρωση 22.30

Μεγάλη πτώση σημειώνει η Wall Street καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο αποτιμά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το κατά πόσο αυτά θα διαμορφώσουν την νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,62% ή 193 μονάδες στις 30.788 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,37% ή 14 μονάδες στις 3.804 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,1% ή 11 μονάδες στις 11.252 μονάδες.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων και τα εταιρικά αποτελέσματα

Μετά από τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Fed θα προχωρήσει άμεσα σε μεγαλύτερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές δίνουν 30% για αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της μέσα στον Ιούλιο, όταν τον Ιούνιο η αύξηση ήταν της τάξης των 75 μονάδων βάσης (η μεγαλύτερη από το 1994).

Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται το κατά πόσο η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed μπορεί να ανεβάσει το ενδεχόμενο ύφεσης, λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού στην αμερικανική οικονομία. Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα έχει τονίσει την πρόθεση της να ρίξει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες JP Morgan και Morgan Stanley «ανοίγουν τον χορό» των αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2022. Η προσοχή θα βρίσκεται στο κατά πόσο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και η αύξηση των επιτοκίων της Fed επηρεάζει τα μεγέθη των μεγάλων εισηγμένων.

Εξάλλου, το δολάριο ξεπέρασε την ισοτιμία με το ευρώ, με το κοινό νόμισμα των χωρών της Ευρωζώνης να γράφει απώλειες 12% από την αρχή του 2022 έναντι του αμερικανικού.

Μάκρο

Αξιοσημείωτη μείωση κατέγραψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 89 δισ. δολάρια, μειωμένο περίπου κατά 85 δισ. δολάρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, όταν είχε διαμορφωθεί στα 174 δισ. δολάρια.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πτώση άνω του 7% σημειώνει η μετοχή της Delta Airlines, παρά την αύξηση των εσόδων που κατέγραψε η αεροπορική εταιρεία και εν μέσω της αύξησης του κόστους της.

Η Delta είπε πως η δυναμικότητα του τρίτου τριμήνου θα φτάσει στο 83% με 85% των επιπέδων του 2019, γεγονός που δείχνει πως η εταιρεία εμμένει σε συντηρητικό πρόγραμμα δρομολογίων σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές της

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: «Τσεκούρι» στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ -«Στο όριο θα αποφύγουν την ύφεση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider