Συνεχίζεται η «μάχη» για τις 870 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η «μάχη» για τις 870 μονάδες στο Χρηματιστήριο
Εναλλαγές προσήμων στην ελληνική αγορά. Εισαγόμενες πιέσεις για τις γεωπολιτικές ανησυχίες, με αντίβαρο τα κέρδη σε ΔΕΗ και Τράπεζα Πειραιώς.

Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναλλάσσοντας πρόσημα στη συνεδρίαση της Τετάρτης και έχοντας φτάσει πάνω από τις 870 μονάδες πρόσκαιρα, με την προσοχή να εστιάζεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως παρά την προσπάθεια για άνοδο, η ελληνική αγορά επηρεάζεται από το κλίμα νευρικότητας που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό για την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας λόγω της Ταϊβάν.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνει κέρδη μετά από τα μεγέθη για το α' εξάμηνο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Παράλληλα, πτώση σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank, μετά από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το πρώτο μισό του 2022 στους επενδυτές την Τρίτη.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών χάνει 0,15% στις 868,48 μονάδες και ο τζίρος προσεγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει υψηλό στις 872,51 μονάδες και χαμηλό στις 866,37 μονάδες.

O Large Cap υποχωρεί 0,18% στις 2.104,54 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύεται 0,21% στις 1.383,80 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών χάνει 0,14% στις 563,80 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 2,35% σημειώνει η ΔΕΗ, μετά από την ανακοίνωση έγκρισης στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Κέρδη 1,77% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίθετα, πτώση 2,85% καταγράφει η μετοχή της MIG και απώλειες 1,11% η μετοχή της Eurobank

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider