Σε υψηλό 3 μηνών οι εισροές κεφαλαίων στα μετοχικά funds - Στα 16,18 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 3 μηνών οι εισροές κεφαλαίων στα μετοχικά funds - Στα 16,18 δισ. δολάρια
Οι επενδυτές διέθεσαν 18,85 δισ. δολάρια σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ και 723 εκατ. δολάρια σε ασιατικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 μηνών κινήθηκαν οι εισροές κεφαλαίων στα διεθνή μετοχικά fund για την τρέχουσα εβδομάδα, κατά την οποία «πρωταγωνίστησαν» οι αποφάσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών, όπως της αμερικανικής Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επί της επιτοκιακή τους πολιτικής.

Σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου οι επενδυτές «έριξαν» καθαρά 16,18 δισ. δολάρια σε παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια, αντισταθμίζοντας σχεδόν τα 17,69 δισ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις που παρατηρήθηκαν μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι επενδυτές διέθεσαν 18,85 δισ. δολάρια σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ και 723 εκατ. δολάρια σε ασιατικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, μετέδωσε το Reuters.

Αντίθετα, τα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία εκροή, ύψους περίπου 3,43 δισ. δολαρίων.

Ο τομέας της τεχνολογίας προσέλκυσε περίπου 1,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή από τον Μάρτιο του 2022. Οι τομείς της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα σημείωσαν επίσης εισροές, ύψους 584 εκατ. δολαρίων και 386 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: «Παράθυρο» Νάγκελ για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μετά το καλοκαίρι

ΔΝΤ: Ζητά υψηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ και δημοσιονομική πειθαρχία από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider