Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση
Οι περικοπές στην παραγωγή από τους μεγάλους παραγωγούς αντισταθμίζουν την πίεση από την έντονη εβδομαδιαία άνοδο των προμηθειών αργού στις ΗΠΑ. 

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, με τις περικοπές στην παραγωγή από τους μεγάλους παραγωγούς να αντισταθμίζουν την πίεση από την έντονη εβδομαδιαία άνοδο των προμηθειών αργού στις ΗΠΑ.

Ενώ οι τιμές σε όλη την πετρελαϊκή αγορά κινήθηκαν υψηλότερα «μετά την αυξανόμενη πεποίθηση ότι οι περικοπές της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία θα εξαντλήσουν όλο και περισσότερο τα αποθέματα αργού κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η σημερινή έκθεση της EIA δεν έδειξε τέτοια μείωση των αποθεμάτων», δήλωσε στο Marketwatch ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο DTN.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών συνεχίζουν να «δείχνουν αδυναμία στη ζήτηση διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ», προσέθεσε.

Η EIA ανακοίνωσε εβδομαδιαία αύξηση 5,9 εκατομμυρίων βαρελιών στις προμήθειες αργού στις ΗΠΑ, μαζί με αύξηση 4,8 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αποστάγματος.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε κατά 92 σεντς, ή 1,2%, στα 75,75 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 90 σεντς, ή 1,1%, στα 80,30 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures, ξεπερνώντας τα 80 δολάρια εντός της ημέρας για πρώτη φορά από την 1η Μαΐου.

Η βενζίνηπαράδοσης Αυγούστου κέρδισε 1,4% στα 2,658 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 2,6135 παράδοσης ανά γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 3,2% στα 2,644 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες μετά από κέρδη άνω του 2% την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Οι έμποροι αδειάζουν τις αποθήκες – Η πιθανή έλλειψη και η πορεία των τιμών

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω του ασθενούς δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων

Μπεζ Βίβλος (Fed): Μικρή αύξηση της δραστηριότητας - Θα συνεχιστεί η «αργή» ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider