Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από έναν ακόμα γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Τελευταία ενημέρωση 15:38

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από έναν ακόμα γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές «διαβάζουν» τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,44% στις 462 μονάδες, με τις μετοχές «πολυτελείας», ήτοι των εταιρειών LVMH, Hermes και Richemont, να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 2%, μετά την ανακοίνωση της Κίνας για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς αρκετές χώρες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,07% στις 7.592 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 0,93% φθάνοντας στις 7.390 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,44% στις 15.922 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται 0,76% υψηλότερα στις 28.524 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 γνωρίζει κέρδη 0,96% στις 9.444 μονάδες.

Η προσοχή των ευρωαγορών στρέφεται στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου, αναζητώντας ενδείξεις για τα επόμενα βήματα της Fed, όσον αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, κατέγραψε μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,2%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον Ιούνιο.

Πίσω στα ταμπλό, η μετοχή της Siemens καταγράφει απώλειες άνω του 3%, καθώς τα κέρδη γ' τριμήνου έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε πτωτική τροχιά και η Deutsche Telekom (-0,70%), στον απόηχο των αποτελεσμάτων της που δεν απείχαν πολύ από τα προγνωστικά.

«Άλμα» κοντά στο 3% γνωρίζει η μετοχή της Thyssenkrupp, μετά την αύξηση στα κέρδη, με τη μετοχή της Deliveroo να διαμορφώνεται 3,4% υψηλότερα, καθώς η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Novo Nordisk - δεύτερης μεγαλύτερης σε κεφαλαιποίηση εταιρείας στην Ευρώπη - καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι η προμήθεια του φαρμάκου για την παχυσαρκία Wegovy θα συνεχίσει να τίθεται σε περιορισμούς στις ΗΠΑ.

Στην Ασία, επικράτησαν μικτές διαθέσεις, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει άνοδο 0,84% και τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας (-0.95%). Ο Topix, εν τω μεταξύ, κέρδισε 0,92%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,14%. Ο Shanghai βρέθηκε 0,266% χαμηλότερα και Shenzhen υποχώρησε κατά 0,54%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Έσοδα ρεκόρ, ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα έδειξαν τα αποτελέσματα α' εξαμήνου

Goldman Sachs: Πώς οι απεργίες στην Αυστραλία μπορούν να βάλουν «φωτιά» στις τιμές του φυσικού αερίου

ΕΚΤ: Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για πληθωρισμό, εισόδημα και απασχόληση

gazzetta
gazzetta reader insider insider