Νέα πτώση για τον χρυσό σε χαμηλό ενός μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πτώση για τον χρυσό σε χαμηλό ενός μήνα
Νέα υποχώρηση εμφάνισε η τιμή του χρυσού, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα.

Νέα υποχώρηση εμφάνισε η τιμή του χρυσού, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ενισχύθηκαν, έπειτα από τα στοιχεία για αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, μειώθηκαν κατά 10,90 δολάρια ή 0,6%, στα 1.932 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 31 σεντς, ή 1,4%, στα 22,75 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παλλαδίου, παραδόσεως Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 2,8%, στα 1.244 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια πλατίνας Οκτωβρίου σημείωσαν πτώση κατά 2,8% στα 899 δολ. ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός Σεπτεμβρίου κατέγραψε πτώση 1,2%, στα 3,683 δολάρια ανά λίβρα.

«Ο χρυσός υποχωρεί σταθερά από τα μέσα Ιουλίου και αυτή η πτωτική τάση φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει καθώς επιστρέφει το δολάριο», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA, στο marketwatch.

Ο χρυσός έχει υποφέρει τον περασμένο μήνα καθώς το δολάριο έχει ενισχυθεί, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί. Η απόδοση του 10ετούς έφτασε στο υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό του από τον Νοέμβριο την Τρίτη, σημειώνοντας άνοδο 4 μονάδων βάσης στο 4,229%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider