Πετρέλαιο: Συνεχίστηκε η πτώση με φόντο τις ανησυχίες για τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Συνεχίστηκε η πτώση με φόντο τις ανησυχίες για τη ζήτηση
Η τιμή του WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,61 δολάρια ή κατά 2% στα 79,38 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Απώλειες κατέγραψε για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών η τιμή του πετρελαίου μετά από συχνές εναλλαγές προσήμων στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το πτωτικό σερί αποδίδεται στις ανησυχίες γύρω από το οικονομικό outlook της Κίνας, ενώ οι επενδυτές «ζύγισαν» επίσης τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,61 δολάρια ή κατά 2% στα 79,38 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent, παραδόσεως Οκτωβρίου, σημείωσε πτώση 1,44 δολαρίων ή 1,7% στα 83,45 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Tα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν απρόσμενα την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η εγχώρια παραγωγή αργού αυξήθηκε σε υψηλό τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία της IEA. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, στα 439,7 εκατ. βαρέλια και είναι πλέον κατά 1% χαμηλότερα από τον μέσο όρο πενταετίας, σύμφωνα με την EIA. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα αργού θα μειωθούν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Στο μεταξύ, μια σειρά απογοητευτικών στοιχείων από την Κίνα αλλά και οι ανησυχίες γύρω από τις προοπτικές του κλάδου ακινήτων της χώρας, έχουν προκαλέσει νευρικότητα για τη ζήτηση από τη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο. Αυτή ανέκοψε το ράλι του αργού που είχε χαρίσει 7 διαδοχικές ημέρες κερδών και για το WTI και για το brent.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όγδοη διαδοχική πτώση για τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider