Wall Street: Δεν κράτησε ο ενθουσιασμός - Πτώση άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεν κράτησε ο ενθουσιασμός - Πτώση άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones
Η προσοχή στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ.

(upd 21:43) Πρόσκαιρος αποδείχτηκε ο ενθουσιασμός γύρω από τα αποτελέσματα της Nvidia και την τεχνητή νοημοσύνη, με την Wall Street να «γράφει» αρνητικά πρόσημα και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 271 μονάδες ή 0,79% στις 34.201 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,91% ή 40 μμονάδων στις 4.396 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στο -1,30% ή με πτώση 178 μονάδων, στις 13.544 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά περίπου 2%, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία αναβάθμισε επίσης το guidance, με τη διοίκηση να προβλέπει ότι τα έσοδα τρίτου τριμήνου θα «σκαρφαλώσουν» στα 16 δισ. δολάρια, πετυχαίνοντας άνοδο 170% σε ετήσια βάση. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η Nvidia συντρίβει τις εκτιμήσεις. Τα αποτελέσματα α' τριμήνου της εταιρείας που δημιούργησε την πρώτη κάρτα γραφικών, είχαν τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, σήμερα, παρά την αρχική ώθηση που έδωσε στον ευρύτερο κλάδο ημιαγωγών, ο ενθουσιασμός στη συνέχεια έφθινε.

Παραμένοντας στο μέτωπο των επιχειρήσεων, στην εξαγορά της Subway προχωρά η Roark Capital, τερματίζοντας μετά από πέντε δεκαετίες το καθεστώς της οικογενειακής ιδιοκτησίας της γνωστής αλυσίδας φαγητού.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 230.000 ανήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις που κατατέθηκαν στις ΗΠΑ για παροχή επιδόματος ανεργίας, με την αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη να παραμένει σφικτή, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χολ, η οποία αναμένεται να δώσει μια «γεύση» από την πιθανή πορεία των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Στα 46 δισ. δολάρια η περιουσία του CEO μετά τα αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider